Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Σύνθετο και δύσκολο το πρόβλημα με τους πρόσφυγες- Eγκλωβίστηκαν στις αντιπολιτευτικές κορώνες οι Κυβερνώντες και τώρα...

Τις τελευταίες μέρες, δημιουργήθηκε και πάλι  πρόβλημα με τους πρόσφυγες που μετακινούνται με τον σιδηρόδρομο και τον Προαστιακό απο και πρός την Αθήνα. Την ώρα που οι προσφυγικές ροές στην χώρα αυξάνονται καθημερινά
με δραματικό τρόπο και Κυβερνητικά στελέχη πλέον παραδέχονται ότι αυτές οφείλονται σε γεωπολιτικούς λόγους (και όχι στις ανοησίες που ακούγονταν τα τελευταία 4 χρόνια απο τους ίδιους πολιτικούς που σήμερα έχουν την εξουσία)ο σιδηρόδρομος και οι σιδηροδρομικοί έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πολυσύνθετο πρόβλημα που αποδείχτηκε ΚΑΙ ΠΑΛΙ ότι δεν μπορεί να λυθεί με όρους καταστολής, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε αυτούς.

Το κλείσιμο του σταθμού Λαρίσης την Πέμπτη και χτές και σήμερα ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής στην Μαλακάσα απο πρόσφυγες που αντέδρασαν σε κινήσεις που δεν έχουν σχεδιαστεί επαρκώς, αποδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος.
Η Πολιτεία οφείλει να αναζητήσει λύσεις που θα διευκολύνουν τον σιδηρόδρομο, δεν θα έχουν ως συνέπεια το κλείσιμο των σιδηροδρομικών γραμμών και δεν θα βάζουν καμία ανθρώπινη ζωή σε κίνδυνο, ούτε θα ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό εκθέτοντας και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με καθυστερήσεις στα δρομολόγια της.
Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί χρόνια την Ευρώπη - και όχι μόνο την Ελλάδα- και θα πρέπει να βρεθεί η λύση όχι στις επιπτώσεις , αλλά στις γενεσουεργιές αιτίες του. 
Δυστυχώς τα τελευταία 4 χρόνια και παρά το ότι το μεταναστευτικό κύμα προς την Ευρώπη έχει ξεκινήσει και κορυφωθεί απο τις αρχές της δεκαετίας (2011-2012) στην χώρα επικράτησαν λαϊκίστικες και ψηφοθηρικές απόψεις που ΔΕΝ βοήθησαν  για την ουσιαστική επίλυση του και που είχαν σαν συνέπεια να βρισκόμαστε και πάλι σε ένα αδιέξοδο με τους πρόσφυγες-μετανάστες να γεμίζουν και πάλι τα νησιά της χώρας και την Μεσόγειο προσπαθώντας να βρούν διέξοδο στην Ευρώπη.
Η σημερινή Κυβέρνηση προσπαθώντας δημαγωγικά και με επικοινωνιακά τερτίπια να κατευνάσει την κοινή γνώμη ,  χτυπά με τα ΜΑΤ τις αλληλέγγυες δομές που φιλοξενούσαν πρόσφυγες, επιβαρύνοντας έτσι τα ήδη φορτωμένα στρατόπεδα συγκέντρωσης τους, που πριν τις εκλογές κατηγορούσαν,αλλά σήμερα βρίσκουν ικανοποιητικά!

Στους ελαφρόμυαλους λοιπόν, υπενθυμίζουμε ότι  ένα είναι βέβαιο.
Η καταστολή και η βία, δεν δίνουν λύση, διογκώνουν το πρόβλημα σε χειρότερο βαθμό.
Η Πολιτεία οφείλει να δώσει τις απαραίτητες λύσεις σε συνεργασία με τις σιδηροδρομικές εταιρείες αλλά και με διεργασίες σε επίπεδο Ε.Ε. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου