Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Συνεχή δημοσιεύματα για την επιλογή Σπηλιόπουλου για τον ΟΣΕ

Συνεχή δημοσιεύματα κάνουν τον γύρο γύρω απο την επιλογή του προσώπου του κ. Σπηλιόπουλου για την Διοίκηση του ΟΣΕ. Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για συναλλαγή του κ. Σπηλιώπουλου στις περιφερειακές εκλογές
με την Νέα Δημοκρατία στον β' γύρο, λες και δεν είναι γνωστό ότι οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ σε πολλές περιπτώσεις στήριξαν υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας την επαναληπτική Κυριακή στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. 
Λες και ο κ. Σπηλιόπουλος δεν είχε διοριστεί σε αντίστοιχη θέση (ΕΡΓΟΣΕ) την εποχή της Συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας -ΠΑΣΟΚ (2011-2014) , λες και δεν βλέπουμε όλοι την συνεργασία των 2 κομμάτων και την διαφαινόμενη Κυβερνητική Συνεργασία στο απώτερο μέλλον.
Σήμερα με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ ψηφίστηκε Νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα (επόμενη ανάρτηση).

Το θέμα θα έχει μάλλον και συνέχεια...
Διαβάζουμε με τίτλο "Αχαΐα: Οι μεν, οι δε και ο σιδηρόδρομος"  απο τον Κωνσταντίνο Μαγνή στο pelop.gr 

Σήκωσε κύμα, στο διαδίκτυο κυρίως, που έχει καθιερωθεί σαν χώρος εκδήλωσης πολιτικών ανακλαστικών από στελέχη και παρατηρητές, η πληροφορία ότι ο Κώστας Σπηλιόπουλος βαίνει προς την προεδρία του ΟΣΕ. Επιστρέφοντας- σχεδόν- σε παλιά λημέρια, καθώς είχε χρηματίσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ στο παρελθόν.

Παλαιοί σύντροφοι ξιφούλκησαν κατά του πρώην υφυπουργού, συσχετίζοντας την αξιοποίησή του με τη στάση του Κ. Σπηλιόπουλου στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές, έστω και αν είναι αμφίβολο ότι ο Α. Κατσιφάρας έχασε από τον Ν. Φαρμάκη επειδή προέκυψε κόντρα αντίπαλος από τα κεντροαριστερά, για τον απλό λόγο ότι τα ρήγματα και οι φθορές στην παράταξη του αποχωρούντος περιφερειάρχη δεν είχαν ως αφετηρία την κάθοδο Σπηλιόπουλου.
Αντιδράσεις εκδηλώθηκαν και εκ δεξιών, από πρόσωπα που εν βλέπουν με καλό μάτι την αξιοποίηση στελεχών με κεντροαριστερή καταγωγή, αν και ο Κ. Σπηλιόπουλος δεν είχε καν ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ και είχε αδρανοποιηθεί.
Ούτως ή άλλως, ο διορισμός δεν είναι κλειδωμένος. Απαιτεί έγκριση από τον Κ. Μητσοτάκη
Αυτό πάντως που λίγους απασχόλησε- και μάλλον θα έπρεπε να απασχολήσει περισσότερους- είναι αυτή καθ' αυτή η υπόθεση του σιδηροδρόμου σε σχέση με την Αχαΐα.
Η ΟΥΣΙΑ
Ανεξάρτητα πώς θα έβλεπε κανείς πολιτικά την ανάληψη του ελέγχου του ΟΣΕ από τον Κ. Σπηλιόπουλο, υπάρχει ένα δεδομένο: Ο πρώην υφυπουργός και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ γνωρίζει το σιδηροδρομικό ζήτημα πολύ καλά.
Οχι απλώς το γνωρίζει, αλλά έχει εκφράσει ρητά την πεποίθησή του ότι οι σχεδιασμοί που κόμισε ως δρομολογημένους στις τοπικές αρχές η απελθούσα ηγεσία των Υποδομών, ήταν ατεκμηρίωτοι.
Ο κ. Σπηλιόπουλος πιστεύει ότι δεν έχει εξασφαλιστεί καμία χρηματοδότηση για την επέκταση του σιδηροδρόμου υπογείως μέχρι το νέο λιμάνι. Πιστεύει επίσης ότι εάν η γραμμή δεν ολοκληρωθεί κατά τον αρχικό σχεδιασμό, το έργο μένει ατελές.
Το ζήτημα είναι ότι δεν έχει μόνο ο ίδιος την εκτίμηση αυτή αλλά και ο νέος υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής. Ως γνωστόν ο ίδιος υποχρεώθηκε να επανεκκινήσει τη δημοπράτηση της νέας Πατρών- Πύργου. Φέρεται ότι το ζήτημα του τρένου είναι το Νο 2 θέμα που μπάζει, σε σχέση με την Αχαΐα, αλλά ο υπουργός δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί επ' αυτού, διότι «τι να πρωτοκάνει αυτός ο άνθρωπος;» σύμφωνα με διατύπωση στελεχών που έχουν άποψη για το κλίμα που επικρατεί κατά τις πρώτες ημέρες της νέας ηγεσίας στο υπουργείο.

Διαβάζουμε απο τον Βασίλη Σκουρή στο news247.gr με τίτλο-  Για "συναλλαγή" Κώστα Σπηλιόπουλου με Κυριάκο Μητσοτάκη κάνουν λόγο στο ΚΙΝΑΛ.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν και τυπικά οι πληροφορίες και ανακοινωθεί και επισήμως ότι ο πρώην “πράσινος” υπουργός αναλαμβάνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στον ΟΣΕ.
Το αντάρτικο στην Περιφέρεια και η στήριξη στον Β΄ Γύρο του Νεκτάριου Φαρμάκη, που έδωσε τη νίκη στον “γαλάζιο” υποψήφιο απέναντι στον Απόστολο Κατσιφάρα. Η μάχη κατά του ΚΙΝΑΛ, ώστε να μην βγει βουλευτής ο Γιώργος Παπανδρέου!

Οργή επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη μετά τα δημοσιεύματα πως ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός επί κυβερνήσεων Σημίτη Κώστας Σπηλιόπουλος ορίζεται πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στον ΟΣΕ.

Ο Κ. Σπηλιόπουλος, διαφωνώντας με την αποδοχή της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ από τον “πράσινο” Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα στη Δυτική Ελλάδα, κατέβηκε “αντάρτης” υποψήφιος ο ίδιος. Παρά, μάλιστα, την κάθοδο της Φώφης Γεννηματά στην περιοχή, στον Β΄ Γύρο, ο ίδιος και ο συνδυασμός του, στήριξαν ευθέως τον Νεκτάριο Φαρμάκη, τον υποψήφιο της ΝΔ κόντρα στον Απ. Κατσιφάρα, δίνοντάς του ουσιαστικά και τη νίκη.

Στη Χαριλάου Τρικούπη αναμένουν την επίσημη ανακοίνωση του ορισμού του Κ. Σπηλιόπουλου στη θέση του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ (τα σχετικά δημοσιεύματα, άλλωστε, δεν διαψεύστηκαν από τον ίδιο), ώστε να εκδώσουν σκληρή ανακοίνωση, στην οποία -όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές- θα κάνουν λόγο για “συναλλαγή” μεταξύ του πρώην βουλευτή και της ηγεσίας της ΝΔ. Στο Κίνημα Αλλαγής, μάλιστα, γνωρίζουν πως υπάρχουν και κάποια άλλα “πράσινα” στελέχη -μεταξύ των οποίων και ένας ή δυο πρώην βουλευτές και υπουργοί- που προετοιμάζουν το έδαφος προκειμένου να περάσουν σιγά-σιγά στο “γαλάζιο” στρατόπεδο και με την αντίδραση που ετοιμάζουν για τον Κώστα Σπηλιόπουλο επιδιώκουν να τους ...κόψουν τον βήχα!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, εμφανίζουν και οι πληροφορίες που διαθέτουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας” και οι οποίες δεν επιδέχονται διάψευσης, ότι την προεκλογική περίοδο ο Κώστας Σπηλιόπουλος και άλλα στελέχη του συνδυασμού του (μεταξύ αυτών και ο πρώην νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος) πρωτοστάτησαν παρασκηνιακά ώστε να μην ψηφιστεί το Κίνημα Αλλαγής. Το ...επιχείρημα ήταν να μην βγάλει έδρα το ΚΙΝΑΛ στην Αχαΐα, γιατί τότε θα βγει βουλευτής ο Γιώργος Παπανδρέου! Και ο μεν Κ. Σπηλιόπουλος υπήρξε “σημιτικός”. Ο Δ. Κατσικόπουλος, όμως, υπήρξε επικεφαλής των δυνάμεων του Άκη Τσοχατζόπουλου στην περιοχή και, αργότερα, θερμός υποστηρικτής του Γιώργου Παπανδρέου! Άβυσσος η ψυχή των ανθρώπων!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου