Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

ΟΣΕ : Λύση θα δώσουν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση για τις συμβάσεις με εργολαβικές εταιρείες για την φύλαξη των κτιρίων ή εγκαταστάσεων του ΟΣΕ. Με την επιλογή αυτή
- τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστο που συμβαίνει-  έχει διαφωνήσει συστηματικά το συνδικαλιστικό κίνημα στον σιδηρόδρομο, προβάλλοντας την ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στον σιδηρόδρομο για την επίλυση του προβλήματος.
Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ενώ απο το 2012 και έπειτα εργολαβίες υπάρχουν και στην φύλαξη των ισόπεδων διαβάσεων.
Εργολαβίες που αφενός αυξάνουν το κόστος για τον Οργανισμό (παρά την προσπάθεια ορισμένων να μας πείσουν ότι κερδίζει ο ΟΣΕ απο αυτές), εργολαβίες που απασχολούν εργαζόμενους με ιδιαίτερα επαχθείς όρους και με πολύ χαμηλούς μισθούς.
Η λύση είναι να προσλάβει ο ΟΣΕ μόνιμο προσωπικό, το έχουμε γράψει πολλές φορές στο στέκι.
Ελπίζουμε - αν και δεν το πιστεύουμε - ότι η νέα πολιτική ηγεσία δεν θα ακολουθήσει την επιλογή των προηγούμενων και θα δώσει λύση στο πρόβλημα.
Θυμίζουμε ότι η σημερινή Διοίκηση του ΟΣΕ σε συνενόηση με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία , έδωσε λύση σε ένα απο τα προβλήματα, προσλαμβάνοντας μέσω ΑΣΕΠ προσωπικό στις υπηρεσίες καθαρισμού.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου