Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Καμία εξέλιξη για την ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ

Πολλοί συνάδελφοι μας ρωτούν για τις εξελίξεις γύρω απο την υπογραφή της ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ.Ενώ λοιπόν η αισιοδοξία που διέρρεαν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της πλειοψηφίας  (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ)γύρω απο το θέμα και τις διαβεβαιώσεις που υπήρχαν τον περασμένο μήνα ήταν
εμφανής, φαίνεται πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Ήδη έχουμε μπεί στην μετενέργεια της περυσινής ΣΣΕ στην τεχνική βάση, ενώ καμία ενημέρωση δεν έχει υπάρξει για την αποδοχή ή μη των προτάσεων της ΠΟΣ απο την Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ.
Θυμίζουμε ότι σε αντίστοιχη περίπτωση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2016, τα Σωματεία είχαν παραμείνει στις επάλξεις και η ΣΣΕ είχε υπογραφεί μέσα στον Αύγουστο.
Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις γύρω απο το θέμα της ΣΣΕ στην τεχνική βάση, καθώς ΔΕΝ είναι δυνατόν να υπάρχει διαχωρισμός εργαζομένων στην ίδια εταιρεία (Στην μητρική της ΕΕΣΤΤΥ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  ισχύει το Συλλογικό Δίκαιο και ΣΣΕ με συγκεκριμένα δικαιώματα για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους).
Φυσικά δεν θέλουμε να φανταστούμε τι θα συνέβαινε αν αντίστοιχες καθυστερήσεις είχαν παρατηρηθεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ και οι γραφικοί συν αυτών υποστηρικτές τους, θα μετρούσαν μέρες, ώρες, λεπτά χωρίς ΣΣΕ, θα αναδείκνυαν τον διαχωρισμό εργαζομένων, θα κατήγγειλαν την μονομερή αλλαγή στον τρόπο μισθοδοσίας και πόσα άλλα.
Αλλά τώρα είναι Αύγουστος, η ΕΕΣΣΤΥ δεν είναι ΤΡΑΙΝΟΣΕ και σε αυτήν την ευθύνη δεν έχουν οι συνδικαλιστές του Δικτύου Σιδηροδρομικών, αλλά η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ, οπότε όλα βαίνουν καλώς!
Τους εργαζόμενους στην τεχνική βάση,όμως, τους ρώτησαν ; 

Ίδια κατάσταση και στον ΟΣΕ, όπου η υπογεγραμμένη ΣΣΕ δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί.
Οι ευθύνες της προηγούμενης Κυβέρνησης είναι συγκεκριμένες και μεγάλες, για την μη έγκριση της έγκαιρα απο το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά δεν είδαμε και κάποια ενέργεια της πλειοψηφίας της ΠΟΣ τον τελευταίο μήνα. 
Η Κυβέρνηση άλλαξε και θα έπρεπε ήδη η πλειοψηφία της ΠΟΣ να έχει κάνει τα αυτονόητα.
Όπως διακηρήτουν άλλωστε πολλοί μπλέ συνδικαλιστές, έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα και έτσι και εμείς περιμένουμε έγκριση και εφαρμογή της υπογεγραμμένης ΣΣΕ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου