Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Χωρίς τρένο η Θράκη, επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

"Την επανεξέταση της απόφασης αναστολής των δρομολογίων ζητά με επιστολή προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η Ν. Γκαρά"
Η πρόσφατη απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. να διακοπούν τα δρομολόγια των τρένων από και προς τον Έβρο
και συνολικά για όλη την περιοχή της Θράκης, για το διάστημα από 31/07/2019 έως  και 30/09/2019, είναι εκτός από προβληματική και ιδιαίτερα προσβλητική για τους  κατοίκους της Θράκης και του Έβρου.

Καθώς είναι πολλά τα μηνύματα αγανάκτησης πολιτών, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Ν. Γκαρά, απέστειλε ήδη επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., Φίλιππο Τσαλίδη, στην οποία του εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η συγκεκριμένη απόφαση είναι λανθασμένη και ως εκ τούτο θα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα ώστε να επανέλθει η κανονική λειτουργία των αμαξοστοιχιών.

Στην επιστολή εξηγεί ότι είναι αδιανόητο να μην λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες συνολικά της ακριτικής περιοχής της Θράκης και ιδιαίτερα του Νομού Έβρου, όπου καθημερινά δεκάδες πολίτες (επαγγελματίες, αγρότες, εργαζόμενοι, στρατιωτικοί, ασθενείς που πρέπει να επισκεφθούν τα 2 νοσοκομεία του Νομού κλπ) είναι αναγκασμένοι να μετακινηθούν εντός του Νομού από το Βόρειο στο Νότιο κομμάτι του και αντίστροφα.

Εξηγεί, επίσης, ότι είναι προβληματικό να στέλνουμε προς τα έξω το μήνυμα πως η Θράκη και Έβρος απογυμνώνονται από υπηρεσίες, μέσα, υποδομές.

Όπως, επίσης, επισημαίνει ότι είναι αδιανόητο να διακόπτουμε τα δρομολόγια των τρένων σε όλη την Θράκη, την στιγμή που βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, τη στιγμή που χιλιάδες επισκέπτες προσπαθούν να γνωρίσουν τους πανέμορφους και με ιστορία τόπους  μας στην Θράκη, στον Έβρο.

Στην επιστολή της υπενθυμίζει πως και στις αρχές του 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφέρει, με τη δυναμική και εμπεριστατωμένη τότε παρέμβασή της, όχι μόνο να αποσοβήσει τις όποιες βεβιασμένες κινήσεις στις οποίες επρόκειτο να προχωρήσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., αλλά πέτυχε και την επαναφορά του δρομολογίου του τρένου μέχρι και το Ορμένιο, από τα Δίκαια που σταματούσε μέχρι τότε.

Εκείνη την περίοδο είχε αποδειχθεί εξαιρετικά κρίσιμη η παρέμβαση της τότε ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών – και προσωπικά του υπουργού κ. Σπίρτζη – αλλά και συνολικά η βούληση της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να μη μείνει κανένα τμήμα του ακριτικού Έβρου δίχως τρένο.

«Θέλω να πιστεύω ότι με αντίστοιχο πνεύμα και δυναμισμό θα κινηθούν τόσο η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, όσο και η νέα κυβέρνηση στο σύνολό της. Το ίδιο φαντάζομαι ότι θα πράξουν και οι άλλοι βουλευτές του Νόμου μας. 


Διότι, αυτή η διάκριση που γίνεται εις βάρος των κατοίκων της Θράκης, εις βάρος των συμπολιτών μας στον Έβρο, είναι μία διάκριση προσβλητική και προβληματική και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», καταλήγει στην επιστολή της η Αναστασία Γκαρά, βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ.

www.xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου