Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Επιστολή ΠΕΠΕ για προγράμματα εργασίας

Κύριοι  , 

Όπως γνωρίζετε, τον περασμένο μήνα, με  σημαντική καθυστέρηση,   υλοποιήθηκε -εν μέρη όμως - η παράγραφος 1 του άρθρου 6 της διετούς επιχειρησιακής ΣΣΕ και για τον μήνα Αύγουστο εκπονήθηκαν μηνιαία προγράμματα εργασίας για τις έδρες ΜΑΙ, Πάτρα, Κιάτο, Λιανοκλάδι. 


Ωστόσο η εταιρεία παρότι ρητά υποχρεούται ,  δεν προχώρησε
στην έκδοση μηνιαίων προγραμμάτων εργασίας – που πρέπει να αναρτηθούν υπογεγραμμένα στους χώρους εργασίας όπως ορίζει η κείμενη Νομοθεσία- για τις έδρες Αλεξανδρούπολη- Δράμα- Μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης και Λάρισα –Βόλος και παρότι επανειλημμένως το έχουμε ζητήσει τόσο γραπτώς όσο και με συνεχείς προφορικές οχλήσεις.

Το Σωματείο μας το επόμενο διάστημα  -σε συνέχεια του άρθρου 6 παράγραφος 12 της διετούς επιχειρησιακής ΣΣΕ- και για την προστασία της υγείας των μηχανοδηγών θα καταθέσει στην εταιρεία τις προτάσεις του  (γενικές αρχές) για την βελτίωση των προγραμμάτων εργασίας και προκειμένου να αμβλυνθούν για το προσωπικό έλξης οι επιπτώσεις από τις εναλλασσόμενες βάρδιες που κρίνονται γενικώς ως επικινδυνότερες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Άλλωστε , είναι γνωστό, ότι  σε  σαφείς οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης  αναφέρονται αναγκαία μέτρα όπου θεσπίζονται σε συνάρτηση με τις επιταγές προστασίας της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων, οι προϋποθέσεις για την νυχτερινή εργασία καθώς και ο ρυθμός εργασίας.

(Bλέπε για παράδειγμα Οδηγία 88/2003 άρθρο 8 παρ β, οι εργαζόμενοι τη νύχτα η εργασία των οποίων ενέχει ιδιαίτερους κινδύνους ή σημαντική σωματική  ή πνευματική ένταση να µην εργάζονται περισσότερο από οκτώ ώρες κατά τη διάρκεια εικοσιτετράωρης περιόδου κατά την οποία πραγματοποιούν νυκτερινή εργασία).

Προϋποθέσεις που θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη η εταιρεία καθώς είναι γνωστή η αυξημένη ευθύνη του επαγγέλματος μας, γύρω από την ασφάλεια κυκλοφορίας επιβατών και εμπορευμάτων.

Σας καλούμε , όπως άμεσα προχωρήσετε στην έκδοση μηνιαίου προγραμματισμού εργασίας για όλους τους μηχανοδηγούς, ο οποίος θα πρέπει να αναρτάται στους χώρους εργασίας , να τηρεί τα συμφωνηθέντα στην διετή επιχειρησιακή ΣΣΕ, αλλά και τις διατάξεις γύρω από την κείμενη Εργατική Νομοθεσία που άλλωστε έχουν και αναγκαστικό χαρακτήρα (Ωράρια εργασίας, ανάπαυσης, αναπαύσεις, ώρες μηχανοδήγησης κτλπ).

Στην διάθεση σας για οποιαδήποτε ενημέρωση.


                                      Για το Δ.Σ. 

          Ο Πρόεδρος                                Ο Γ. Γραμματέας 



          Κ .Γενιδούνιας                              Α. Καλαμάρας 

Απο το blog της ΠΕΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου