Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Ένας καλός φίλος και συνάδελφος συνταξιοδοτήθηκε

Ο Κώστας Γκαντζιός μηχανοδηγός απο το μηχανοστάσιο Λάρισας, που τα τελευταία 3 χρόνια εργαζόταν στην Διεύθυνση Τροχαίου Υλικού στο Μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης, άψογος επαγγελματίας, συνάδελφος (με Σ κεφαλαίo) και  καλός φίλος , συνταξιοδοτήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά από 35 και πλέον χρόνια προσφοράς στον σιδηρόδρομο και την έλξη. Ο συνάδελφος και φίλος Κώστας που προσέφερε
και στα κοινά της έλξης με την συμμετοχή του στα Όργανα του Σωματείου μας (Συμβούλιο των Αντιπροσώπων) τα τελευταία χρόνια και μέχρι το 2016. Μηχανοδηγός με άποψη και ουσιαστική επιχειρηματολογία πάντα.

Ευχόμαστε στον Κώστα ότι καλύτερο στην νέα φάση της ζωής του και είναι βέβαιο ότι όποτε θα συναντιόμαστε στα τρένα θα είναι χαρά για εμάς να ταξιδεύουμε παρέα καθώς η συνεργασία μαζί του ήταν πάντα ευχάριστη!
Την τελευταία εβδομάδα συνταξιοδοτήθηκαν επίσης οι συνάδελφοι Γραβανης από Πάτρα (Διακοφτό) και  Λάμπρου απο το Λιανοκλάδι που επίσης συμμετείχαν στο Συμβούλιο των Αντιπροσώπων με προσφορά στον κλαδο μας  , καθως και οι Τραμουντάνης και Τσολακίδης απο το ΜΘ στους οποίους ευχόμαστε ότι καλύτερο στην νέα φάση της ζωής τους! 
Οι τελευταίες συνταξιοδοτήσεις, με τον ρυθμό τους στην Βόρεια Ελλάδα να αυξάνεται συνεχώς, καταδεικνύουν την ανάγκη προσλήψεων νέων μηχανοδηγών καθώς η ανανέωση του προσωπικού έλξης στο 40% με την πρόσληψη 90 νέων συναδέλφων τα τελευταία 2 χρόνια πρέπει να συνεχιστεί.
Η κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα είναι δύσκολη καθώς μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένονται αρκετές ακόμα συνταξιοδοτήσεις μηχανοδηγών απο αυτήν την περιοχή της χώρας.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου