Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Άλλαξαν μονομερώς όρους της ΣΣΕ στα λεωφορεία ενώ διαβεβαίωναν ότι θα την εφαρμόσουν!

Απίστευτα είναι τα όσα πληροφορούμαστε για την εφαρμογή των όρων της ΣΣΕ στις ΔΕΚΟ συγκοινωνιών! Ενώ το Υπουργείο Μεταφορών είχε κάνει συνάντηση με συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ (και την είχαν διαφημίσει τα πρωτοπαλίκαρα των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ) διαβεβαιώνοντας τους ότι οι Συλλογικές Συμβάσεις που είχαν υπογραφεί επί της προηγούμενης Κυβέρνησης, θα εφαρμοστούν , οι εργαζόμενοι έκπληκτοι πληροφορούνται ότι στο κείμενο της ΣΣΕ που κατατέθηκε στο Υπουργείο Εργασίας δεν υπάρχουν συμφωνημένοι όροι έχουν ως δια μαγείας ....ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ! .

Με λίγα λόγια έχουν κατατεθεί 2 κείμενα! 

Αυτό που υπόγραψαν με τα συνδικάτα οι Διοικήσεις και αυτό που θα εφαρμοστεί και ενέκρινε η Κυβέρνηση. 
Πρόκειται για πρωτοφανή εμπαιγμό των εργαζομένων  και δείγμα του πως λειτουργεί επικοινωνιακά η σημερινή Κυβέρνηση. 
ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι η ανακοίνωση της εφαρμογής των ΣΣΕ είχε γίνει σχεδόν πανηγυρικά από το Υπουργείο Μεταφορών και πανηγύριζαν και οι συνδικαλιστές των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ για την... επιτυχία τους. 
Λίγες μέρες μόνο χρειάστηκε για να αποκαλυφθεί η κοροϊδία!
Στην ΣΤΑΣΥ δεν πληρώνεται η ΣΣΕ και οι εργαζόμενοι προχωρούν σε στάσεις εργασίας ενώ στην ΟΣΥ η Κυβέρνηση κατέθεσε άλλο κείμενο από αυτό που συμφωνήθηκε με τα συνδικάτα! 
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ! 

Αναρωτιόμαστε, οι νόθοι της ΠΟΣ τι έχουν κάνει για την ΣΣΕ στον ΟΣΕ; 
Θα εφαρμοστεί ; 

Αναρωτιόμαστε, η ΔΑΚΕ και ο ...Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ τι έχουν να πούν για αυτές τις -ανεύ προηγουμένου - τακτικές.  Μάλλο τίποτα!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


1 σχόλιο:

  1. Το σχέδιο είναι απλό: Κάνουμε ότι π...ά περάσει από το μυαλό μας (γιατί περί π...άς πρόκειται) και εξωθούμε τους εργαζόμενους σε απεργίες. Απαξιώνουμε την Εταιρεία, ρίχνοντας το φταίξιμο στους κακούς συνδικαλιστές και στους τεμπέληδες εργαζόμενους. Ταυτόχρονα υποδαυλίζουμε τον κοινωνικό αυτοματισμό και στο τέλος απαξιωμένη και κατασυκοφαντημένη τη χαρίζουμε σε "επενδυτή". Απλό αλλά ακατανόητο το γιατί πάντα πιάνει. Εφαρμόστημε στην Ολυμπιακή, στον ΟΣΕ, εφαρμόζεται στη ΔΕΗ, θα εφαρμοστεί παντού. Άλλωστε ο πρωτεργάτης, ο συντονιστής, των αντίστοιχων παλαιών περιπτώσεων είναι και πάλι Υπουργός. Το κόμμα που έχει για σημαία του την ιδιωτική πρωτοβουλία και πίνει νερό στο όνομα των αγορών, επιβραβεύτηκε από το εκλογικό σώμα και έχει πλέον την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή. Δεν τα έλεγε καθαρά ο Αρχηγός τους, αλλά τα τσιράκια του κελαηδούσαν στα κανάλια. Μπάμπης, Μιράντα, Κωνσταντίνος και λοιποί συγγενείς. Και εξελέγησαν και Βουλευτές (πλην της Μιράντας που δεν ήταν υποψήφια). Συνάδελφοί μας σκίστηκαν για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα. Με τις υγείες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή