Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

O Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ ασχολείτε με το στέκι (και πάλι) για την ΕΕΣΣΤΥ

Αδιόρθωτος παραμένει ο  νόθα εκλεγμένος αντιπρόσωπος και διορισμένος από το Πρωτοδικείο σήμερα Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ. 
Σε ένα ακόμα παραλήρημα του, σε βάρος μας, αναφέρει ότι το επίδομα γάμου
αποτελεί υποχρέωση του εργοδότη.

Φυσικά μαζεύοντας τα αμάζευτα, διευκρίνισε στην συνέχεια ότι το  επίδομα γάμου χορηγείται βάση της ΕΓΣΣΕ που έχει υπογράψει η ΓΣΕΕ. (Αρθρο 4 της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.1989).

Αυτό που δεν εξηγεί όμως ο νόθος και διορισμένος απο το Πρωτοδικείο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ είναι ότι η υποχρέωση για το επίδομα αφορά τις κατώτατες συμφωνημένες αμοιβές
Αν οι αμοιβές που συμφωνούνται απο 2 μέρη ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ τα όσα έχει συμφωνήσει η ΓΣΕΕ με τους εργοδότες (που είναι φυσικά πολύ λιγότερα από όσα έχουν υπογράψει τα 2 Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ), αυτό λογίζεται σε αυτές.
 Το ξέρει αλλά δεν το λέει
Για αυτό και το επίδομα γάμου στην ισχύουσα ΣΣΕ δεν είναι στο 10% επί του βασικού μισθού αλλά 100 Ευρώ για ΟΛΟΥΣ. Δεν είναι δηλαδή 58,61 Ευρώ ή 65 (μετά την αύξηση του κατώτατου που αποφάσισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) όπως προβλέπει η ΕΓΣΣΕ, αλλά 100 Ευρώ. 

Το υπογράφει και ο ίδιος το 2014 ως ΓΣΕΕ (Άρθρο 4)!
>Ευνοϊκότεροι όροι εργασίας που προβλέπονται από νόμους, διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις, συλλογικές συμβάσεις, διαιτητικές αποφάσεις, εσωτερικούς κανονισμούς, έθιμα, πρακτική της επιχείρησης ή ατομικές συμβάσεις εργασίας, υπερισχύουν*. (*της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας).

Ας πεί επιτέλους και μια αλήθεια. 
Αντιλαμβανόμαστε ότι ενοχλείτε γιατί οι τεχνίτες και οι συνάδελφοι  βλέπουν την κοροϊδία που έχουν υποστεί απο τους νόθους 4 μήνες τώρα. 
Οι προτεινόμενες αυξήσεις είναι πάντα μεσοσταθμικές, τώρα τις θέλουν ...ονομαστικές λες και η Συλλογική Σύμβαση είναι ατομική. Τι άλλο θα ακούσουμε.

Κλείνοντας, απορούμε για αυτήν την ενόχληση. 
Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ ωρυόταν στο τελευταίο-νόθο- συνέδριο της ΠΟΣ ότι ο ίδιος ΠΟΤΕ δεν ενεπλάκη στην διαπραγμάτευση της ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ και πως εμπιστεύεται την ΠΟΣ. 
Τώρα τι τον έπιασε ο καημός.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Είναι προκλητικό ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ να ισχυρίζεται ότι 170 Ευρώ αύξηση το μήνα ισούται με μηδέν, όταν σε χιλιάδες επιχειρήσεις κυριαρχεί η επισφάλεια και οι επαχθείς όροι αμοιβών. 
Συνάδελφε Γενικέ, αν δεν κάνεις κόπο βγάλε μια ανακοίνωση για τους δεκάδες απολυμένους στην Εθνική Τράπεζα αυτές τις μέρες και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. 
Και βρες και μια ΣΣΕ με 170 Ευρώ αύξηση το μήνα, να την δούμε και εμείς.
Μπορεί αν δεν το κάνεις να σε χαρακτηρίσουν και.... φερέφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου