Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Νόθοι της ΠΟΣ : Έσπειραν ανέμους, θερίζουν θύελλες

Ορατά σε όλο τον σιδηροδρομικό κόσμο πλέον, έχουν αρχίσει να γίνονται τα αποτελέσματα των πλειοψηφικών αποφάσεων του συνεδρίου της νοθείας και χάλκευσης της δημοκρατικά

εκφρασμένης άποψης των σιδηροδρομικών.

Οι παράνομες και παράτυπες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της Κάνιγγος με την διαγραφή Σωματείων (Σταθμάρχες) , τον αποκλεισμό αντιπροσώπων (Μηχανοδηγοί) και την νομιμοποίηση διπλοψηφισάντων (Σύλλογος Εργαζομένων ΤΡΑΜ για την ΓΣΕΕ)έχουν γίνει πολύ καλά αντιληπτές και από τον τελευταίο συνάδελφο.
Όσο και αν θέλει η παρέα της παρανομίας και της νοθείας (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ) να κρύψει τα πρωτοφανή αίσχη που διέπραξαν σε απόλυτη συνεννόηση, τα αποτελέσματα αυτών  γίνονται καθημερινά ακόμα και πιο εμφανή.
Χωρίς να έχουν καμία απολύτως πολιτική διαφοροποίηση ΠΑΣΚ -ΔΑΚΕ  και ΔΕΣΚ απέδειξαν στο 36ο Νόθο συνέδριο, ότι η διαχρονική ευθύνη για τα όσα συνέβησαν στον σιδηρόδρομο και στο συνδικαλιστικό γίγνεσθαι κατανέμετε ισόποσα μεταξύ τους. 
Η ΠΑΣΚ απο τρίτη δύναμη -δια του θαύματος και της συμφωνίας της νοθείας- βρέθηκε πρώτη, η ΔΑΚΕ -δια της νοθείας- εξέλεξε αντιπρόσωπο στην ΓΣΕΕ , ενώ η ΔΕΣΚ έχοντας ως υποψήφιο συνάδελφο απο τον Σύλλογο Εργαζομένων ΤΡΑΜ πήρε το μερίδιο της στην συμφωνία της νοθείας.
Η κυνική παραδοχή των εκπροσώπων της ΔΕΣΚ ότι δεν έχουν σχέση με το ΠΑΜΕ αλλά είναι συνεργαζόμενοι με αυτό, απέδειξε τα πάντα.

Όλα αυτά τα έχει εμπεδώσει πολύ καλά ο σιδηροδρομικός κόσμος ενώ το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν και ανοικτές συγκεντρώσεις σε όλους τους χώρους εργασίας για περαιτέρω ενημέρωση.
Ωστόσο αυτές οι μεθοδεύσεις πλέον έχουν και αποτελέσματα στην συνοχή της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών .

Μηχανοδηγοί και Σταθμάρχες αποχωρούν από την Κάνιγγος, αφήνοντας το κτίριο να στεγάζει την παρέα των συνοδοιπόρων και συγγενών.
Μόλις 4 ή 5 από τα Σωματεία που συμμετέχουν στην ΠΟΣ πλέον θα στεγάζονται στα γραφεία των νόθων.
Στο τελευταίο Συμβούλιο Διοικήσεων που συγκάλεσαν οι νόθοι, 2 Σωματεία που εκπροσωπούν πάνω από 450 σιδηροδρομικούς δεν παρέστησαν. Το 1/4 περίπου της δύναμης της ΠΟΣ!!!!!

Χτες οι νόθοι κατάλαβαν και τα αποτελέσματα των παρανομιών τους καθώς πληροφορήθηκαν ότι το Σωματείο των Μηχανοδηγών εδώ και 15 μέρες έχει διαβιβάσει ΟΜΟΦΩΝΗ επιστολή σε όλους τους εμπλεκόμενους στον σιδηρόδρομο φορείς με την οποία ρητά αναφέρει ότι δεν αναγνωρίζει ως νόμιμα τα αποτελέσματα του συνεδρίου και ότι για τις αποφάσεις των νόθων - αν συμφωνούν οι μηχανοδηγοί- θα ενημερώνονται ΓΡΑΠΤΩΣ και μόνο απο την ΠΕΠΕ.
Αντίστοιχη και η απόφαση των σταθμαρχών που προσφεύγουν με την σειρά τους στην δικαιοσύνη για την ακύρωση των ΝΟΘΩΝ με ομόφωνη απόφαση.

Τα αποτελέσματα των πρακτικών των νόθων τα ζούνε οι εργαζόμενοι στην τεχνική βάση.
ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ - ΔΕΣΚ άφησαν τους εργαζόμενους χωρίς ΣΣΕ, στις συγκεντρώσεις ο εκπρόσωπος της ΔΕΣΚ μιλούσε για τον καλό και κακό εργοδότη (ΕΕΣΣΤΥ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ) ενώ όλοι μαζί έλεγαν ψέμματα ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαγόρασε την ΕΕΣΣΤΥ με τα χρήματα των ΥΓΟΣ και με οφειλές που δεν πλήρωνε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ.
Η αποκάλυψη ότι η μητρική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Ferrovie Dello Stato, χρηματοδότησε με ομολογιακό δάνειο την εξαγορά εξέθεσε τους ΝΟΘΟΥΣ των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ που έκτοτε κατάπιαν την γλώσσα τους.

Στην συνδικαλιστική ανεπάρκεια των νόθων κάνει πάρτι και η εργοδοσία. 
21 απολύσεις στην τεχνική βάση, οι επαναστάτες της ΔΕΣΚ μάλλον τις κατάπιαν εύκολα- Αύγουστος ήταν που καιρός για να φεύγουν απο τις παραλίες, χωρίς ΣΣΕ σήμερα οι εργαζόμενοι.
Ορισμένοι ονειρεύονται επαναστάσεις στην πλάτη των εργαζόμενων για να λύσουν συνδικαλιστικές διαφορές με άλλα Σωματεία και προσωπικές τους αντιπαραθέσεις. 
Είναι τα ίδια ακριβώς πρόσωπα που πέρυσι στους τεχνίτες έλεγαν ότι ΔΕΝ θα υπογραφεί ποτέ ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ότι θα υπήρχαν ατομικές συμβάσεις εργασίας στην εταιρεία.  Σήμερα προσπαθούν να τους εξηγήσουν ΓΙΑΤΙ δεν κατάφεραν να υπογράψουν ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ μέχρι στιγμής. 
Αυτά εκμεταλλεύτηκαν οι εργοδότες και σήμερα περιμένουμε και πάλι να μάθουμε τι θα πούνε τα δικαστήρια για τις απεργίες ,καθώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ οι εργοδότες τις οδήγησαν εκεί.

Ελπίζουμε πραγματικά να δικαιωθεί ο τεχνικός κόσμος και οι συνάδελφοι στην ΕΕΣΣΤΥ.
Οι μηχανοδηγοί  ΟΜΟΦΩΝΑ έχουν λάβει τις αποφάσεις τους για τις επικείμενες απεργίες τις οποίες θα ανακοινώσουν μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης.
Κανένας σεβασμός και συμπάθεια δεν υπάρχει για τους ΝΟΘΟΥΣ. 

Ότι έσπειραν στο 36ο συνέδριο, θα θερίσουν. 
Έσπειραν ανέμους θα θερίσουν θύελλες. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου