Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Προς εκταμίευση 60 εκατ. στον ΟΣΕ για έργα συντήρησης και ανακαίνισης της υποδομής και επιδομής

Και Επείγουσα τροπολογία για άρση απορρήτου των επικοινωνιών των εμπλεκομένων στο δυστύχημα των Τεμπών. Στη δημοσίευση πρόθεσης χρηματοδότησης προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στον ΟΣΕ για το έργο
«Εργασίες προληπτικής Συντήρησης & Ανακαίνισης της υποδομής και επιδομής σε εντοπισμένα τμήματα του Σιδηροδρομικού Δικτύου». Η δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ.

Κυβερνητική νομοθετική παρέμβαση έχει δρομολογηθεί, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, για να αναζητηθούν πλήρως τα αίτια του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, προκειμένου να λυθούν τα χέρια των ειδικών εφετών ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση και να μπορούν να ανοιχθούν τα κινητά και σταθερά τηλέφωνα των εμπλεκομένων, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στους υπαίτιους ή σε όσους συνέβαλαν στο τραγικό αυτό δυστύχημα.

Αναλυτικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως μετέδωσε το ΑΜΕ – ΜΠΕ, με επείγουσα νομοθετική ρύθμιση θα προσθέσει στο άρθρο 291 του νέου Ποινικού Κώδικα, νέα, τέταρτη, παράγραφο, με την οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών στις περιπτώσεις διατάραξης της ασφάλειας και των επικίνδυνων παρεμβάσεων στα συγκοινωνιακά μέσα σταθερής τροχιάς, των πλοίων και των αεροσκαφών.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου 2023, κοντά στον οικισμό του Ευαγγελισμού Λάρισας, με την σφοδρή, μετωπική σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας της εταιρείας Hellenic Train με εμπορική αμαξοστοιχία, με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό και την ανάφλεξη κάποιων συρμών, προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 85.

www.metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου