Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Κομφούζιο» με τον Προαστιακό Πάτρας. «Βολές» ΟΣΕ κατά Hellenic Train

 «Κομφούζιο» επικρατεί με τον Προαστιακό Πάτρας. Χθες το απόγευμα η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι προχωρά από σήμερα στην επανέναρξη δρομολογίων στον Προαστιακό Πάτρας, ωστόσο σε νεότερη, χθεσινοβραδυνή ανακοίνωσή της ανέφερε ότι για λόγους υποδομής αναβάλλεται η έναρξη δρομολογίων στο νότιο τμήμα του Προαστιακού Πατρών έως το Σάββατο 8 Ιουλίου.

Του Φώτη Φωτεινού

Από την άλλη πλευρά, ο ΟΣΕ εκφράζει την απορία / ένστασή του για τις δυο αυτές ανακοινώσεις της Hellenic Train, υποστηρίζοντας – μεταξύ άλλων – ότι δεν προηγήθηκε ενημέρωση του Οργανισμού και ότι το επιχείρημα της Hellenic Train (“για λόγους υποδομής αναβάλλεται η έναρξη δρομολογίων”) είναι εκτός πραγματικότητας.

Τι υποστηρίζει ο ΟΣΕ

Σύμφωνα με στελέχη του ΟΣΕ, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με τη Διοίκηση του ΟΣΕ, η ΗΤ έστειλε χθες επιστολή, με την οποία αναγγέλλει την έναρξη δρομολογίων μέσα σε διάστημα λιγότερο των 24 ωρών.

Ο ΟΣΕ, όπως υποστηρίζεται, αδυνατεί να ερμηνεύσει την άνευ καμίας προειδοποίησης της διοίκησης, απαίτηση έναρξης δρομολογίων στο τμήμα αυτό.

«Αν και πρόσφατα (πριν 10 ημέρες), η επιδομή ελέγχθηκε από καταγραφικό τρένο και οι μετρήσεις δεν κατέγραψαν κανένα συστηματικό σφάλμα, είναι απαραίτητος ο έλεγχος της υποδομής από πλευράς εμποδίων, ορθής λειτουργίας ΑΣΙΔ και άλλων παραγόντων, σύμφωνα με πάγια κανονιστική διαδικασία που απαιτεί ανάλογα με τα ευρήματα χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 ημερών, λαμβάνοντας υπόψη το μήκος και τις ιδιομορφίες της περιοχής που διατρέχει.

Συνεπώς η ανακοίνωση της ΗΤ που βιάστηκε να ενημερώσει «ότι για λόγους υποδομής» αναβάλλεται η έναρξη δρομολογίων είναι παντελώς εκτός πραγματικότητας, καθόσον το σχετικό αίτημα δεν τέθηκε έστω και προφορικά στην διοίκηση του ΟΣΕ, η ΗΤ ξέρει πολύ καλά, ύστερα από τόσα χρόνια συνεργασίας με τον ΟΣΕ, ότι το να ξεκινήσουν δρομολόγια σε μία γραμμή που για διαφόρους λόγους δεν κυκλοφορείται για έστω και για λίγες μέρες απαιτεί ελέγχους που θα επιβεβαιώσουν την ασφαλή επανέναρξη των δρομολογίων».

Επίσης, τα ίδια στελέχη συμπληρώνουν ότι «δεν αναβάλλεται έναρξη δρομολογίων που δεν έχουν λάβει την έγκριση μέσω σχετικής εγκυκλίου που εκδίδει ο Διαχειριστής Υποδομής.

Επομένως για να μην επαναληφθούν στο μέλλον άστοχες ανακοινώσεις που εν τέλει δυσφημούν τον σιδηρόδρομο εν γένει, από τούδε και στο εξής, το οποιοδήποτε αίτημα της ΗΤ σχετικά με επανέναρξη δρομολογίων θα πρέπει να κατατίθεται στον Διαχειριστή Υποδομής τουλάχιστον 15 ημέρες νωρίτερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου