Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Η ΠΕΠΕ στηρίζει την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

 

Το Σωματείο μας ΣΤΗΡΙΖΕΙ την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και συμμετέχει  στην  συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί  την Δευτέρα 24 Ιουλίου  στις 19:30 στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής για το θέμα των καταστροφικών πυρκαγιών.


Απαιτούμε:


• Να αποζημιωθούν άμεσα και στο 100% της καταστροφής  οι πληγέντες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Άμεση στελέχωση των πυροσβεστικών δυνάμεων με μόνιμο,  σταθερό και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, καθώς και η κάλυψη τους με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Καμία μετακίνηση πυροσβεστικών δυνάμεων στο ΕΚΑΒ.

• Άμεση στελέχωση των υπηρεσιών δασοπροστασίας σε προσωπικό και τεχνικά μέσα με σκοπό την πρόληψη πυρκαγιών.

• Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα αντιπυρικά μέτρα προστασίας. Να παρθεί πίσω η απόφαση που διαχωρίζει την πρόληψη από την κατάσβεση πυρκαγιών.

• Να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για ολοκληρωμένη αποκατάσταση των δασών που κάηκαν τα προηγούμενα χρόνια από πυρκαγιές. Καμία αλλαγή χρήσης γη, που θα επιτρέψει σε επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν μπίζνες πάνω στα καμένα (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά πάρκα κ.α). 

• Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης των καμένων περιοχών καθώς η καταστροφική πυρκαγιά αυξάνει τους κινδύνους πλημμυρικών  φαινομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου