Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Εορτασμός των 40 χρόνων του Σ.Φ.Σ. (1983-2023)


 Την Τετάρτη 05 Ιουλίου ο Σύλλογος «Φίλων του Σιδηροδρόμου» γιόρτασε την συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του. Η γιορτή έγινε στον ειδικά διαμορφωμένο προς τον σκοπό αυτόν «αύλειο» χώρο της Λέσχης μας, μας τίμησαν δε με την παρουσία τους πάνω από
150 άτομα, μέλη, φίλοι και προσκεκλημένοι του συλλόγου μας.

 Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η διαδικτυακή παρέμβαση του Ιωσήφ Σιμαντώφ. Ο Ιωσήφ Σιμαντώφ είναι το δεύτερο κατά σειράν εγγραφής μέλος του συλλόγου μας ο οποίος, παρά την εκπεφρασμένη του επιθυμία δεν κατόρθωσε να παρευρεθεί στη γιορτή λόγω επαγγελματικών του υποχρεώσεων στην Γενεύη της Ελβετίας όπου διαμένει. 

Μας μετέφερε όμως την συγκίνηση του γι’ αυτή της επέτειο, αλλά και τη χαρά του για την διαχρονική καταξίωση του συλλόγου. Μας συγκίνησε όμως η ζωντανή παρουσία και άλλων παλαιών μελών του συλλόγου μας, μερικοί από τους οποίους είχαν επίσης υπογράψει ο 1983 το Καταστατικό του, καθώς και την Αίτηση προς το Πρωτοδικείο Αθηνών για την αναγνώριση της κίνησης αυτής ως Σωματείου. 

Μας συγκίνησε όμως και η παρουσία, τόσο του Γιώργου Νικάκη, ενός εκ των δύο συνιδρυτών του Σιδηροδρομικού Μουσείου, όσο και του Νώντα Κούκου, πρώην Προέδρου της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών» (Π. Ο. Σ.), με τον οποίο είχαμε άριστη συνεργασία, τη δεκαετία του 1990, και με τον οποίο συνδιοργανώσαμε τότε πολλές κοινές αγωνιστικές εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες υπέρ του σιδηροδρόμου.

 Μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Σ.Ε. κ. Τερεζάκης, ο οποίος με την ομιλία του έθιξε ευαίσθητες χορδές, κάνοντας μας κοινωνούς της αγωνίας του σχετικά με το μέλλον του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα αισθητή όμως ήταν και η παρουσία και του Δήμου Αθηναίων, αφού τον Δήμαρχο εκπροσώπησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Ευγένιος Κολλάτος και Δημήτριος Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος της 4ης Δημοτικής «Κοινότητας» κ. Γιώργος Ρωμανέας και το Μέλος του Συμβουλίου αυτής κ. Αντιγόνη Ζηρογιάννη. 

Όλοι αυτοί επικεντρώθηκαν κυρίως στις κοινές μας προσπάθειες για την ανάδειξη του ιστορικού κτιρίου του πρώην Σιδηροδρομικού Σταθμού Πελοποννήσου, αφήνοντας μας, για πρώτη φορά, μια μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας. 

Μας τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο κ. Γιαννακούδης, εκπρόσωπος του Δ. Σ. του «Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου» της Θεσσαλονίκης και ο κ. Τσατσαράκης, μέλος του Δ. Σ. του «Πολιτιστικού Ομίλου της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας». 

Πολλοί ήταν όμως και αυτοί που, για ξεχωριστούς λόγους ο καθένας, δεν μπόρεσαν να παραστούν στην εκδήλωση, αν και είχαν προσκληθεί, αλλά μας απέστειλαν τις ευχές τους, καθώς και την λύπη τους που δεν κατάφεραν να προσέλθουν. Μετά την προσφώνηση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας κ. Πέτρου Ράλλη και την παρέμβαση του κ. Σιμαντώφ, το μέλος μας κ. Σπύρος Φασούλας σκιαγράφησε με δυο λόγια την εντυπωσιακή πορεία του Σ.Φ.Σ. όλα αυτά τα 40 χρόνια της ζωής του. Ακολούθησε η προβολή διαφανειών από την ζωή και την πορεία του Σ.Φ.Σ., από το 1983 μέχρι σήμερα, με σχολιασμό και διευκρινιστικές παρατηρήσεις του κ. Σπύρου Παπανδρεάδη, ιδρυτικού επίσης μέλους του συλλόγου μας. 

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή επιλεγμένων διαφανειών που κατεδείκνυαν, με ένα ιδιαιτέρως ζωντανό τρόπο, τον ρόλο και την επίδραση του σιδηρόδρομου, στον κινηματογράφο, στις εικαστικές τέχνες, στην λογοτεχνία και στην μουσική, τις οποίες επέλεξαν και επιμελήθηκαν τα μέλη μας κ. κ. Ιωάννα Κηρύκου και Δήμητρα Κολωνιώτη. Μία παρουσίαση που καταχειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους. 

Η γιορτή συνεχίστηκε με φαγητό και κρασοκατάνυξη, από έναν εκλεκτό και πλούσιο «μπουφέ», που επιμελήθηκε ο φίλος του Σ.Φ.Σ. κ. Αλέξανδρος Ανδριώτης, και με πολύ κέφι. Ήταν δε εμφανής και διάχυτη η αισιοδοξία όλων για το μέλλον του Σ.Φ.Σ. Γενική δε ήταν και η εντύπωση ότι ο Σ.Φ.Σ. εισήλθε πλέον σε μια εποχή ωριμότητας, που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για μια πιο έντονη παρουσία του στην ελληνική κοινωνία, στην νέα δεκαετία που αρχίζει. 


Η φωτογραφία. Επάνω και από αριστερά: Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Σ.Ε. κ. Παναγιώτης Τερεζάκης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων κ. Ευγένιος Κολλάτος, Ο Πρόεδρος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων κ. Γιώργος Ρωμανέας, ο Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ. κ. Πέτρος Ράλλης. Κάτω σειρά: Ο Υπεύθυνος των Δημ. Σχέσεων του Σ.Φ.Σ. κ. Σπύρος Φασούλας, το ιδρυτικό μέλος του Σ.Φ.Σ. κ. Ιωσήφ Σιμαντώφ,το ιδρυτικό μέλος του Σ.Φ.Σ. κ. Σπύρος Παπανδρεάδης, το μέλος μας κ. Ιωάννα Κηρύκου, το μέλος μας κ. Δήμητρα Κολωνιώτη, το μέλος μας κ. Ζωή Νίνου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου