Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

ΟΣΕ : Νέοι σταθμάρχες - Κλειδούχοι : Χωρίς καλοκαιρινή άδεια! Άγρια εκμετάλλευση.

Συνθήκες  γαλέρας στον ΟΣΕ με την ανοχή συνδικαλιστών.

 Συνομιλήσαμε  χτες με νέους σταθμάρχες & Κλειδούχους  που έχουν προσληφθεί με μπλοκάκι στον ΟΣΕ και είναι αιχμάλωτοι της εργοδοσίας. Οι νέοι αυτοί συνάδελφοι μας, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καλοκαιρινή άδεια γιατί
εργάζονται με αυτό το καθεστώς!

 Για να λείψουν 5 μέρες μέσα στο καλοκαίρι  , θα πάρουν 5 μαζεμένα ρεπό & μετά θα δουλεύουν σερί, ακόμα και για 14 μέρες! Δεν τους καταβάλλονται αργίες , μετακινήσεις , νυχτερινά , υπερωρίες , δεν είναι προστατευμένοι  για αστική ευθύνη σε συμβάν. Τους χρωστάνε ρεπό προηγούμενων μηνών. 

Για όλα αυτά οι Κυβερνητικοί συνδικαλιστές της πλειοψηφίας στον  ΟΣΕ κρύβονται , δεν έχουν βγάλει μια ανακοίνωση !!!

Με την ανοχή αυτών των συνδικαλιστών για πρώτη φορά στην ιστορία του σιδηροδρόμου έχουν εισαχθεί τέτοιες εργασιακές σχέσεις στον σιδηρόδρομο  & μάλιστα σε κρίσιμες ειδικότητες ενώ ο ΟΣΕ εξοικονομεί απο αυτό το καθεστώς εργασίας εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ καθώς με περίπου 22 χιλιάδες Ευρώ τον χρόνο (ανά εργαζόμενο)  έχει εργαζόμενους που δεν έχουν δικαιώματα, δεν έχουν  ΟΥΤΕ κανονική άδεια ενώ δεν καταβάλει εργοδοτίκές εισφορές! 

 Κάποιοι εξ αυτών των συνδικαλιστών,   λένε στους νέους συναδέλφους , «οι μηχανοδηγοί  δεν σας θέλουν, δεν θέλουν να μονιμοποιηθείτε» γιατί για να επιβιώσουν από την αποδεδειγμένη ανεπάρκεια τους, την συνδικαλιστική, δημιουργούν  έναν αόρατο εχθρό, σύνηθες  για ανίκανους συνδικαλιστές. 

Χτες λοιπόν συνομιλήσαμε   με τους νέους συναδέλφους που εργάζονται με μπλοκάκι στον ΟΣΕ και τους είπαμε ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τους συνδικαλιστές  αυτούς, που τους πουλάνε παραμύθια.

Δεν χρωστάνε τίποτα και σε κανένα. 

 Η δύναμη είναι στα χέρια τους, να οργανωθούν γιατι χωρίς αυτούς ο ΟΣΕ την επόμενη μέρα θα κλείσει . 

Τους εκμεταλλεύεται άγρια ένα σύστημα εξουσίας, να δούνε τα πράγματα καθαρά. 

ΠΟΤΕ  το σωματείο των μηχανοδηγών  δεν θα επέτρεπε τέτοιες συνθήκες εργασίας και θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που το επιτρέπουν και κάνουν νέους ανθρώπους να σκύβουν το κεφάλι και να τα ανέχονται όλα αυτά.

 Να συνεδριάσει άμεσα το συμβούλιο διοικήσεων της Ομοσπονδίας , η ΠΕΠΕ το έχει ζητήσει από τις 2 Ιουνίου. 

Τι φοβάται η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών μήπως ξεμπροστιαστούνε αυτοί που στήριξαν & στηρίζουν  αυτήν την πολιτική στον σιδηρόδρομο


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Υ.Γ. Είναι τουλάχιστο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ οι συνδικαλιστές που λένε ότι οι νέοι εργαζόμενοι δεν έχουν πρόβλημα με αυτές τις συνθήκες εργασίας ή αυτοί που  τους λένε,  μην μιλάτε θα σας διώξουν.  

Με όλους αυτούς τους συνδικαλιστές θα πάμε ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ. 

Ξέρουμε  ΓΙΑΤΙ δεν μιλάνε. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου