Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

Τρεις διεκδικητές (ΟΤΕ, ΤΕΡΝΑ, Globitel) για τις “έξυπνες” γέφυρες

 Τρεις εταιρείες συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία, με φορέα υλοποίησης το ΤΕΕ, για τις “έξυπνες” γέφυρες. Πρόκειται για τις εταιρείες ΟΤΕ, ΤΕΡΝΑ, Globitel, οι οποίες κατέθεσαν προσφορά για το έργο της παρακολούθησης της δομικής απόκρισης επιλεγμένων γεφυρών
στις 13 Περιφέρειες της χώρας, σε πραγματικό χρόνο, μέσω σύγχρονων συστημάτων και μεθοδολογιών ενόργανης παρακολούθησης της δομικής υγείας (Real Time Structural Health Monitoring – RTSHM).

Οι πληροφορίες που σχετίζονται την κατάσταση των γεφυρών θα καταγράφονται και θα επεξεργάζονται με ειδικούς αλγορίθμους, που υπολογίζουν την αντοχή των γεφυρών, και θα είναι διαθέσιμες σε εξειδικευμένους μηχανικούς, που θα είναι αρμόδιοι για τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των γεφυρών και την πρόληψη μελλοντικών ατυχημάτων.

Όλες οι υποδομές των γεφυρών θα εξοπλιστούν με ειδικά συστήματα μέτρησης της δομικής απόκρισης, αισθητήρες/οπτικές ίνες, που θα μετρούν και θα καταγράφουν τις απαραίτητες πληροφορίες, σε πραγματικό χρόνο, με σύγχρονες και αποδεκτές τεχνολογικές μεθόδους.

Το εν λόγω έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και ο συνολικός προϋπολογισμός του, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης, ανέρχεται σε 157,924 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

Οι «έξυπνες» γέφυρες

Ανάμεσα στις, προς παρακολούθηση, σιδηροδρομικές γέφυρες είναι οι εξής: γέφυρα Κηφισού, Ευβοίας, Κ. Παλαμά, πάνω από Αττική Οδό, άνω διάβαση σιδηροδρομικής γραμμής ΣΚΑ, Κύμης (προς ολυμπιακό χωριό), κάτω διάβαση εθνικής οδού, Βοιωτικού Κηφισού, Θολορέματος, Ρεγγινίου (γεφ. Σαραντοπούλου), Λατζορέματος, Θερμοπυλών, Μερίστη, Ενιπέα, Καλαμίτσας, Πηνειού, Αλιάκμονα, Λουδία, Αξιού,   Αγίων Θεοδώρων, Μηχανικής διυλιστηρίων Αγ. Θεοδώρων, ισθμού Άγ. Θεόδωροι – Κόρινθος, Ασωπός (παλαιά γραμμή), Σπερχειού – Λιανοκλάδι (παλαιά γραμμή) και άλλες στην Βόρεια Ελλάδα. 

www.metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου