Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών για τις εκλογές στο ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Με καθοδήγηση Κιουτσούκη ο αποκλεισμός απο το Προεδρείο

ΔΑΚΕ -ΠΑΣΚ απέκλεισαν την ΔΕΣΚ απο το Προεδρείο του ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ  γιατί θέλουν να συναινούν ανενόχλητα, κρυφά από τους εργαζόμενους σε ό,τι η εργοδοσία απαιτεί, αναφέρει η ΔΕΣΚ. 
 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε όλες και όλους που τίμησαν με την επιλογή τους στις δεύτερες Αρχαιρεσίες από την ίδρυση του ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ την παράταξή μας. Αρχαιρεσίες που έγιναν μέσα σε ένα περιβάλλον πολύ μεγάλης πίεσης του εργοδοτικού και κυβερνητικού μηχανισμού. 

Η ΔΕΣΚ-Σ εξέλεξε τρία (3) μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο και τρεις (3) αντιπροσώπους για το Συνέδριο της Π.Ο.Σ. Επίσης δύο (2) μέλη στο Δ.Σ. του Παραρτήματος Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδος και έναν (1) αντιπρόσωπο στο Ε.Κ.Π.

Το ψηφοδέλτιο της ΔΕΣΚ-Σ ψηφίστηκε και στηρίχθηκε από τους συναδέλφους που πιστεύουν στον ταξικό προσανατολισμό του κινήματος και με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια ξεπέρασαν τα εμπόδια, τις πιέσεις που έβαλε όλο το μπλοκ του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στο χώρο μας, που εκμεταλλευόμενο και το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών έχει βάλει πολύ «αέρα στα πανιά του»....

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Η δύναμη που μας έδωσαν, υποσχόμαστε να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όπως την τριετία που προηγήθηκε  τα μέλη και τα στελέχη της ΔΕΣΚ-Σ είχαν έντονη και συνεπή παρουσία σε όλους τους χώρους - μπήκαν μπροστά σε όλα τα προβλήματα, πρωτοστάτησαν σε όλες τις κινητοποιήσεις, πήραν πρωτοβουλίες, συνέβαλαν στο να λειτουργήσει το Σωματείο στα πρώτα του βήματα και να ανταποκριθεί στις παρεμβάσεις του, το ίδιο θα κάνουμε και με ακόμη πιο έντονο τρόπο στο διάστημα που ανοίγεται μπροστά μας. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στις 11/7/2023 έγινε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να συσταθεί σε σώμα. Για τη συγκρότηση του Προεδρείου, η ΔΕΣΚ-Σ πρότεινε την πάγια θέση της αυτό να γίνει με αντιπροσωπευτικό τρόπο. Εκεί, διαπιστώσαμε ότι η πλειοψηφία (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ) με τη στενή καθοδήγηση του πρώην Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ Ν.Κιουτσούκη, είχε αποφασίσει αυτό που υλοποίησαν στο Προεδρείο της Π.Ο.Σ., να το εφαρμόσουν και στο ΣΕΠ. Έτσι, αρνήθηκαν την εκπροσώπησή μας στο Προεδρείο, γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια τη θέληση του ¼ των μελών του Σωματείου που ψήφισαν τη ΔΕΣΚ-Σ.

     Τέτοιου είδους σκόπιμοι και στοχευμένοι αποκλεισμοί σε μια περίοδο μάλιστα που οι εργαζόμενοι θα δεχθούν πολύ μεγάλη πίεση στα εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, είναι ολοκάθαρη πολιτική επιλογή. Το έκαναν γιατί θέλουν να συναινούν ανενόχλητα, κρυφά από τους εργαζόμενους σε ό,τι η εργοδοσία απαιτεί. Να ταυτίζονται με τις λογικές κόστους – οφέλους που η εταιρεία διαρκώς προβάλλει, να συμβιβάζονται με μια κατάσταση που οδηγεί σε συνεχή ατυχήματα στους χώρους δουλειάς και στην κυκλοφορία των τρένων, να απαξιώνουν τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες καλλιεργώντας τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, τη δήθεν αναποτελεσματικότητα των αγώνων που αυτοί πρώτα υπονομεύουν.

Εξάλλου, η τελευταία ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΙΤ στις 7/7/2023 είναι πολύ χαρακτηριστική και ταυτόχρονα αποκαλυπτική (χωρίς προσχήματα) για το πώς θα χειριστούν και τα θέματα του Σωματείου. Βρίσκουν πολύ θετικά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης για τους εργαζόμενους και δε συντρέχει κανένας λόγος να κάνουμε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της εργασίας και της ζωής μας. Θέση που κατέθεσαν και υποστήριξαν και στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ. Συγκεκριμένα, αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί στη ΔΕΘ. 

Αν αυτή η ανακοίνωση και η στάση δεν είναι μνημείο κυβερνητικού συνδικαλισμού, τότε τι είναι;

  • Καμία εμπιστοσύνη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό,
  • Καμία αναμονή στην αντιλαϊκή πολιτική τους.

Η πλειοψηφία νομίζει ότι εξαιρώντας τη ΔΕΣΚ-Σ από το Προεδρείο θα είναι πιο εύκολη η δουλειά της, ίσως και να νομίζουν ότι θα περιορίσουν τη δράση και την παρουσία της ΔΕΣΚ-Σ. 

Είναι πολύ «εφυές» αυτό που έχουν σχεδιάσει....δεν έχουν διδαχτεί τίποτε από ό,τι φαίνεται.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι εργαζόμενοι θα μας δικαιώσουν, εμείς την οικοδόμηση της αμφίδρομης σχέσης με τους εργαζόμενους θα τη συνεχίσουμε, όσα εμπόδια και αν βάλουν.

Στην εκλογική μας διακήρυξη, καταγράψαμε το πλαίσιο των αιτημάτων και των στόχων που θα παλέψουμε στο επόμενο διάστημα. Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο και τον προσκαλούμε (άσχετα από την επιλογή του στις Αρχαιρεσίες) να συσπειρωθεί στις πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν να συμμετάσχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που είναι αναγκαίο να αναπτυχθούν απέναντι στα αντιλαϊκά νομοσχέδια και μέτρα που η νέα Κυβέρνηση ετοιμάζει και τα συνδικαλιστικά φερέφωνά τους εξωραίζουν. 

Μόνο η αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης μπορούν να δώσουν θετική έκβαση στις διεκδικήσεις μας στην ίδια μας τη ζωή.

Αυτές τις ημέρες τα μέλη της ΔΕΣΚ-Σ παρεμβαίνουν στους χώρους δουλειάς (όταν όλοι αυτοί είναι εξαφανισμένοι) ώστε να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας του προσωπικού από τη θερμική καταπόνηση.

Έτσι θα είμαστε μπροστά μαζί σας και σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε, σε κάθε αγώνα που θα χρειαστεί να δώσουμε.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

ΔΕΣΚ - ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου