Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Επιστολή ΠΕΠΕ σε ΡΑΣ και Hellenic Train για Νέους Πόρους


 Το Σωματείο μας θέτει υπόψη σας αναφορές για την ύπαρξη ενδείξεων φωτοσημάτων που ενδέχεται να αποπροσανατολίσουν τους μηχανοδηγούς, δημιουργώντας σύγχυση  κατά την εκτέλεση των δρομολογίων, με σοβαρό το ενδεχόμενο  ατυχήματος. 

Πιο συγκεκριμένα στον σταθμό Νέων Πόρων,  παρατηρήθηκε
ότι τα σήματα  εισόδου  του Σταθμού έχουν  πράσινη ένδειξη (ευθεία) την ώρα που η αλλαγή είναι καθηλωμένη ΜΟΝΙΜΑ σε παρακαμπτήριο (1η ή 4η παρακαμπτήριο) και ενώ αυτός δεν λειτουργεί! 

Η επίκληση των αρμοδίων του ΟΣΕ ότι τα φωτοσήματα δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη γιατί δεν λειτουργούν (και έχει τοποθετηθεί ξύλινος σταυρός του Αγ. Ανδρέα επάνω σε αυτά) είναι εξοργιστική και κατά την αντίληψη μας αντίστοιχα   ανεύθυνη  είναι η αντιμετώπιση των αναφορών μηχανοδηγών από τον Διαχειριστή Υποδομής,  που σε πλήθος περιπτώσεων έχει  σπεύσει να επιρρίψει ευθύνες σε μηχανοδηγούς μετά από συμβάντα,  στα πορίσματα που εκδίδει, αφού ως  ελεγχόμενος ελέγχει τον …εαυτό του. 

Αναρωτιόμαστε πραγματικά γιατί ο ΟΣΕ δεν « ρυθμίζει» τα φωτοσήματα των Νέων Πόρων, σε μόνιμη ένδειξη παρακαμπτηρίου, όταν το πρόβλημα είναι γνωστό μήνες-χρόνια τώρα. 

Καλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας, στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση.  

(Συνημμένες 2 εικόνες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου