Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Παράσταση διαμαρτυρίας στον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας, οι εργαζόμενοι δεν είναι αόρατοι (Video)

 Αντιπροσωπεία της παράταξης ΕΜΕΙΣ ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ πραγματοποίησε σήμερα (24/7/2023), παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, προκειμένου να συναντήσει τον Διοικητή, αναφορικά με την δελτίο τύπου του Νοσοκομείου, στο οποίο αναγραφόταν «όχι διανομέας», 
μετά τον θάνατο του αδικοχαμένου ανασφάλιστου εργαζόμενου.

Από την πλευρά μας τέθηκε μετ΄επιτάσεως το ζήτημα ότι η ανακοίνωση του Νοσοκομείου λειτουργεί ως απόπειρα συγκάλυψης και δικαιολογημένα έχει πυροδοτήσει την αντίδραση όλης της κοινωνίας.  Εξάλλου η συγκεκριμένη αναφορά στην ανακοίνωση είναι πέραν των αρμοδιοτήτων του Νοσοκομείου και προκαλεί το κοινό αίσθημα. Για την απαράδεκτη αυτή ανακοίνωση ζητήσαμε την ανάκληση της καθώς και την παραίτηση του κ. Διοικητή. Το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζόμενων στη χώρα είναι περίπου 20%, κατατάσσοντας τη στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη, με τους εργαζόμενους αυτούς να είναι στην πλέον ευάλωτη και επισφαλή θέση.

Ο κ. Διοικητής επιχείρησε να δικαιολογήσει την στάση του, αναφέροντας ότι υπήρχε «μεγάλη πίεση» για να εκδοθεί η ανακοίνωση του Νοσοκομείου και ενδεχομένως η έκφραση να ήταν ατυχής(!).

Στην αντιπροσωπεία της παράταξης συμμετείχε ο Γ. Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Δημήτρης Μούντριχας, ο οποίος τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αρμοδιότητα του νοσοκομείου να αναφέρεται στην επαγγελματική ιδιότητα του εκλιπόντος. Το μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Γιάννης Κεμανές, επεσήμανε ότι η κίνηση του Διοικητή να «ξεπλύνει» ευθύνες είναι ανεπίτρεπτη. Οι δύο λέξεις «όχι διανομέας», για έναν συνάδελφό μας που έκανε ορθοπεταλιά για να κερδίσει τα προς το ζην, θα μείνει στην ιστορία…

Ο κ. Τζαφέρος, ως μέλος του ΔΣ Φίλων του Νοσοκομείου Χαλκίδας και πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου, ανέφερε ότι ως ελάχιστη ένδειξη ευθιξίας εκ μέρους του Διοικητή θα πρέπει να γίνει ανάκληση αυτής της δήλωσης.

Όταν στη χώρα καταγράφονται ήδη εργατικά δυστυχήματα από την θερμοπληξία  και με δεδομένη την αδιαφορία του Υπουργείου Εργασίας για την Υγεία και Ασφάλεια των εργαζόμενων, ζητάμε από τους εκπροσώπους των Δημοσίων Φορέων να έχουν την ευθιξία να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Δεν θα επιτρέψουμε οι ανασφάλιστοι συνάδελφοι να είναι αόρατοι.

Η ζωή των εργαζομένων μετράει…

Δεν θα επιτρέψουμε οι ανασφάλιστοι συνάδελφοι να είναι αόρατοι.

Η ζωή των εργαζομένων μετράει…

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δημήτρης Μούντριχας Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, Γιάννης ΚΕμανές, Μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, Μανώλης Μπεμπένης,  Κώστας Κεχαγιόγλου, Στέφανος Μπασινάς, Γιώτα Λαζαροπούλου, εκπρόσωποι του ΕΜΕΙΣ ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ. Παναγιώτης Τζαφέρος, Μέλος ΔΣ των Φίλων Νοσοκομείου Χαλκίδας και πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας.

Η αντιπροσωπεία του ΕΜΕΙΣ ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ, μοιράσαμε ανακοίνωση στην αγορά της Χαλκίδας, και συνομιλήσαμε με εργαζόμενους και εκπροσώπους των εργαζομένων του Νοσοκομείου, οι οποίοι επίσης δήλωσαν συγκλονισμένοι από το γεγονός. Κλιμάκια συνδικαλιστών, θα επισκεφτούμε χώρους εργασίας και θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι με στόχο της προστασία της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου