Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Επιστολή ΠΕΠΕ σε ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ


 Συνάδελφοι 

Όπως γνωρίζετε απο τις 2 Ιουνίου το Σωματείο μας έχει ζητήσει εγγράφως απο την Π.Ο.Σ. την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβούλιου Διοικήσεων για να συζητηθούν τα τρέχοντα θέματα, σε μια απόλυτα κρίσιμη

για τον σιδηρόδρομο περίοδο.

Επειδή  η Π.Ο.Σ. δεν προχωρά σε αυτήν την συνεδρίαση και με αφορμή και δικές σας καταγγελίες για την κατάσταση του τροχαίου υλικού, στα πλαίσια της συνεργασίας μας  παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε ποιες κατηγορίες τροχαίου υλικού υπάρχει έλλειψη ανταλλακτικών (όπως διαβάζουμε σε ανακοινώσεις), πια είναι τα κυριότερα από αυτά που βρίσκονται σε έλλειψη και αν η έλλειψη των δημιουργεί καθυστέρηση στην παραγωγή, προκειμένου το Σωματείο μας να υποστηρίξει  το αίτημα σας  για την αγορά τους. 

Επιπλέον να μας ενημερώσετε  αν  το τροχαίο υλικό έχει υποστεί τις απαραίτητες συντηρήσεις για την ασφαλή και αξιόπιστη κυκλοφορία του. 

Στην τελευταία συνάντηση του Σωματείου μας με την Hellenic Train, θέσαμε το θέμα του τροχαίου υλικού, με την εργοδοσία να απαντά ότι έχει αυξηθεί το κόστος συντήρησης κατά 30% τα τελευταία 2 χρόνια. 

Το Σωματείο μας, προτείνει ,  δράσεις  απο κοινού, για το ζήτημα αλλά και απο κοινού  δράσεις για την πραγματοποίηση των απαραίτητων επενδύσεων για την αναμόρφωση των εγκαταστάσεων και την αγορά νέου τροχαίου υλικού, με προτεραιότητα σε  αυτό που χρησιμοποιείται στον Προαστιακό Αθήνας και Θεσσαλονίκης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου