1. Η Συμμαχία πρότεινε στην ΣυνΕξέλιξη (και όχι στον Πρόεδρο του Σωματείου) να ....καταλάβει ο συνάδελφος Γενιδούνιας την θέση του Αντιπροέδρου για την "εύρυθμη" λειτουργία του Σωματείου όσο διαρκεί η αντιπαράθεση του με την Hellenic Train για την εκδικητική και παράνομη απόλυση του.
Με λίγα λόγια η Συμμαχία Μηχανοδηγών πρότεινε στην Συνεξέλιξη, να μην είναι ο πρώτος σε ψήφους μηχανοδηγός, Πρόεδρος του Σωματείου μας, επειδή η Hellenic Train τον απέλυσε!
Δηλαδή η Συμμαχία Μηχανοδηγών επί της ουσίας λέει ότι όσοι εκλέγονται θα πρέπει να είναι και "αρεστοί" στην Διοίκηση για να έχει ΄"έυρυθμη λειτουργία το Σωματείο μας"!
Και αυτή είναι συνδικαλιστική θέση και άποψη!!!!
Ασφαλώς η ΣυνΕξέλιξη ΑΠΕΡΡΙΨΕ αυτήν την πρόταση που εξυπηρετεί ΜΟΝΟ τα συμφερόντα της Hellenic Train και ΟΧΙ την δημοκρατικά εξεφρασμένη άποψη των Μηχανοδηγών.
2. Η Συμμαχία αναφέρει (προσφέροντας χείρα βοηθείας στην στρυμωγμένη Διοίκηση της Hellenic Train) ότι ο Γενιδούνιας δεν απολύθηκε για συνδικαλιστικούς λόγους καθώς ήταν "στέλεχος" της Εταιρείας. Οι συνδικαλιστές της Συμμαχίας, ξεχνούν ότι ο Γενιδούνιας ήταν εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, αντιπρόσωπος στο τελευταίο συνέδριο της ΠΟΣ τον Οκτώβρη του 2024 και επιβεβαιώνουν πολλά που ακούγονται σε διαδρόμους μετά την στάση Κιουτσούκη και τον ρόλο του τις μέρες της απόλυσης Γενιδούνια.
Αυτό που ΔΕΝ λένε είναι ότι ο Γενιδούνιας απολύθηκε την ΕΠΟΜΕΝΗ ημέρα της κατάθεσης της υποψηφιότητας του στην ΠΕΠΕ όπως και την ενημέρωση που υπήρξε απο τους Ιταλούς Μηχανοδηγούς για τα πραγματικά αίτια της απόλυσης του.
3. Ο επικεφαλής της Συμμαχίας ανέφερε χτες ότι η παράταξη του έλαβε το 50% των ψήφων, σήμερα έγραψαν ότι πήραν 46%, αύριο μπορεί να γράψουν την αλήθεια ότι δηλαδή έλαβαν 43.5% και η ΣυνΕξέλιξη 53.35% και η ΔΕΣΚ 2% .
Στην Συμμαχία προτάθηκε η θέση του Αντιπροέδρου και του Αν. Γεν. Γραμματέα καθώς η ΣυνΕξέλιξη τόνισε ότι στις εκλογές συμμετείχαν 3 παρατάξεις (και όχι 2 όπως στο παρελθόν) και οι μηχανοδηγοί ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ δημοκρατικά να υπάρχει αυτοδυναμία της ΣυνΕξέλιξης στην ΠΕΠΕ. Δυστυχώς στην Συμμαχία ΔΕΝ σεβάστηκαν την ψήφο των Μηχανοδηγών και ΔΕΝ δέχτηκαν τις θέσεις που τους προτάθηκαν. Υπενθυμίζουμε μάλιστα ότι την 5η έδρα η Συμμαχία την έλαβε στην 2η κατανομή των ψήφων ενώ η ΣυνΕξέλιξη έλαβε 6 έδρες στην 1η κατανομή. Η άρνηση της Συμμαχίας συνιστά προσβολή σε όσους την ψήφισαν, διασπά την ενότητα και δείχνει ότι δεν αποδέχτηκαν την ετυμηγορία των Μηχανοδηγών. Οι θέσεις παραμένουν κενές για το επόμενο διάστημα.
4. Για το θέμα των οικονομικών ο επικεφαλής της Συμμαχίας ζήτησε ενημέρωση και θα την έχει στο επόμενο ΔΣ ενώ η ΣυνΕξέλιξη πρότεινε στα πλαίσια της μεγαλύτερης διαφάνειας να υπάρξει αλλαγή στο Καταστατικό του Σωματείου και ο έλεγχος της Εξελεγκτικής Επιτροπής να γίνει εξαμηνιαίος (2 φορές τον χρόνο). Επίσης με πρόταση της ΣυνΕξέλιξης υπήρξε ΜΕΙΩΣΗ των εξόδων της ΠΕΠΕ κατά 20% μηνιαίως. Ο επικεφαλής της Συμμαχίας μάλιστα ζήτησε με ύφος να πληροφορηθεί πόσα πλήρωσε η ΠΕΠΕ για την μετάβαση του νυν και πρώην Προέδρου στις Βρυξέλλες και έλαβε απάντηση ότι το Σωματείο δεν κατέβαλε τίποτα, παρότι τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του Προέδρου, καταστατικά, καλύπτονται απο την ΠΕΠΕ.
5. Η εμπάθεια της Συμμαχίας Μηχανοδηγών στο πρόσωπο του Κώστα Γενιδούνια βγάζει μάτι, όπως το γινάτι. Στην χτεσινή του ανάρτηση ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ ανέφερε ότι "Οι μηχανοδηγοί ομόφωνα αποφάσισαν σήμερα ότι δεν αποδέχονται τις απολύσεις, ότι δεν αποδέχονται να υπογράφονται ΣΣΕ χωρίς την παρουσία του Σωματείου τους και με όρους που ελαστικοποιούν την εργασία τους ή δεν σέβονται τον ρόλο τους στην παραγωγή."
Σε αυτό το ποστάρισμα οι τυφλωμένοι απο εμπάθεια εκπρόσωποι της Συμμαχίας είδαν ότι ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ χρησιμοποίησε την απεργία για την "δική του απόλυση και μόνο" . Είτε δεν ξέρουν να διαβάζουν είτε κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους.
6. Ο Γενιδούνιας είχε αποχωρήσει απο την ΠΕΠΕ απο τον Οκτώβρη του 2023, αλλά οι συνδικαλιστές της Συμμαχίας (2 εξ αυτών νέοι στο ΔΣ) έγραψαν ότι "έκανε τα πάντα για να τους απομονώσει απο το ΔΣ". Αλήθεια τώρα υπάρχει κάποιος που μπορεί να πάρει στα σοβαρά αυτές τις αστειότητες; Πως το έκανε αυτό, αφού ήταν ...αλλού (όπως λένε).
7. Kλείνοντας την χτεσινή συνεδρίαση ο Πρόεδρος του Σωματείου τόνισε ότι όλα τα μέλη (και όχι μόνο αυτά της Συμμαχίας) , θα λάβουν το εξώδικο για την απεργία μόλις αυτό είναι έτοιμο για να το διαβάσουν. Κανένας δεν απαίτησε να σταλεί, τα αιτήματα έχουν προσδιοριστεί και έχουν ψηφιστεί. Μάλιστα υπήρξε συγκεκριμένη αναφορά του Κώστα Γενιδούνια ότι η ημερομηνία της απεργίας είναι την ημέρα που εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ενάντια στην Hellenic Train και άρα τα πράγματα δεν χρειάζονται περαιτέρω ανάλυσης.
Κλείνοντας
Αντιλαμβανόμαστε τις πιέσεις που δέχτηκαν οι εκπρόσωποι της Συμμαχίας Μηχανοδηγών μετά την χτεσινή τους ψήφο. Για αυτό και ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ άλλωστε έγραψε ότι το ΔΣ χτες στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.
Το να απειλούν με εκφράσεις του τύπου " η παράταξη μας θα κινηθεί ανάλογα" δεν φοβίζει κανένα.
Θα μπορούσαν να ψήφιζαν χτες αρνητικά, δημοκρατία έχουμε, η απεργία (που ενόχλησε πολύ την Hellenic Train) θα πραγματοποιείτο με πλειοψηφική απόφαση.
Ελπίζουμε να αντιλαμβάνονται ότι με αυτές τις ανακοινώσεις τους, δείχνουν έμμεσα όσα δεν τολμούν να πούν δημόσια. Δεν μπορεί να έρχονται στην χτεσινή συνεδρίαση με "ενωτική" διάθεση και σήμερα να εκδίδουν επιθετικές ανακοινώσεις και χωρίς μάλιστα να υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ!.
Όσον αφορά την "διαμάχη" Γενιδούνια - Hellenic Train, όπως θέλει να την παρουσιάζει η Συμμαχία Μηχανοδηγών.
Δεν είναι προσωπικό το θέμα, καθώς η ¨διαμάχη" αφορά την απόλυση του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του Σωματείου των Μηχανοδηγών.
Θα το αντιληφθούν καθώς οι δράσεις δεν θα σταματήσουν στις 17 Ιουνίου.
Το στέκι της έλξης - Το blog των Μηχανοδηγών
Υ.Γ. Αύριο υπάρχει συνάντηση της ΠΕΠΕ με τον Δήμαρχο Στυλίδας και η Συμμαχία Μηχανοδηγών έχει προσκληθεί να συμμετάσχει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου