Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Η εξειδίκευση αμείβεται παντού !(εκτός από την ψωροκώσταινα )

Η έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων οξύνεται στη Γερμανία. Για ορισμένες ειδικότητες η ζήτηση είναι τόσο έντονη που πλέον έχουν "επικυρηχθεί"
Σύμφωνα με την GDL (κάτι σαν τη Γερμ. ΠΕΠΕ) δίδεται αμοιβή (bonus) 5000 ευρώ κυρίως από τις μικρότερες εταιρείες σε μηχανοδηγούς που είναι πρόθυμοι να αλλάξουν εργοδότη και να εγκαταλείψουν την DB!
http://goo.gl/60g7w


Να τα βλέπουν αυτά οι εγχώριοι φωστήρες που ισοπέδωσαν τα πάντα εξοντώνοντας μισθολογικά το  εξειδικευμένο προσωπικό της έλξης .Οι μηχανοδηγοί υπεύθυνοι για τροχαίο υλικό εκκατομυρίων ευρώ και ζωές χιλιάδων επιβατών που μετακινούνται καθημερινά με το σιδηρόδρομο ,έχουν υποστεί εξοντωτικές μειώσεις στο εισόδημα τους την τελευταία διετία .


Εξαίρεση απο τα κλιμάκια των εκπαιδευτικών βαθμίδων ΤΩΡΑ για τους μηχανοδηγούς.Αυτό επιβάλλει η κοινή λογική που έχει χαθεί εδώ και χρόνια στην Ελλάδα.
Άμεση αποκατάσταση της εργασιακής δικαιοσύνης για τον κλάδο έλξης .

2 σχόλια: