Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Προαστιακού

Αθήνα , 03/10/ 2012
 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Την Δευτέρα 1/10 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Σωματείου και του Γ.Γραμματέα του Υ.ΜΕΤ. κ. Ν. Σταθόπουλου. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:
ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οργανόγραμμα, υπογραφή νέας Συλλογικής σύμβασης, έλεγχος εισιτηρίων. Όσον αφορά το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο κ. Σταθόπουλος μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες προς επίλυση και ότι είναι πολύ πιθανό η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προχωρήσει σε στρατηγικές συμμαχίες, όπως εμπορεύματα π.χ. ενώ παράλληλα ο έλεγχος θα παραμείνει στο Δημόσιο. Για το θέμα του οργανογράμματος διευκρινίστηκε ότι είναι αποκλειστικά θέμα διοικήσεων και ότι μόλις αυτές οριστικοποιηθούν, θα ξεκαθαριστεί οριστικά. Για το θέμα των ελέγχων των εισιτηρίων στο κομμάτι του Προαστιακού, τονίστηκε από το Σωματείο μας ότι τα εισιτήρια δεν είναι όλα σαν αυτά του ΟΑΣΑ και ότι ο έλεγχος τους προϋποθέτει εξειδικευμένη εκπαίδευση. Ο κ. Σταθόπουλος μας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εμπλακούν ελεγκτές του ΟΑΣΑ στο δικό μας κομμάτι ευθύνης και ότι είναι αντίθετος για ιδιωτική εταιρεία ελέγχων.
 Τέλος και αναφορικά με την υπογραφή της Συλλογικής σύμβασης Εργασίας επανέλαβε ότι ο ίδιος είναι υπέρ της υπογραφής της, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις με τα μέτρα από το Υπουργείο Οικονομικών, τα οποία και θα καθορίσουν το μέλλον των ΔΕΚΟ.
 Τέλος το Σωματείο έθεσε υπόψη του κ. Σταθόπουλου τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα που αφορούν την λειτουργία της υποδομής του δικτύου (π.χ. σπασμένο ψαλίδι) με συνέπεια την συνεχή ταλαιπωρία επιβατών και εργαζομένων. 

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Β. ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ            Τ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου