Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Αναδιάταξη του συνδικαλιστικού κινήματος- Του Α. Κολλά

Βρήκαμε στην Αυγή άρθρο του Α.Κολλά για την αναδιάταξη του συνδικαλιστικού κινήματος.Επειδή το θέμα της Οργανωτικής Αναδιάρθρωσης της ΠΟΣ είναι κοντά δημοσιεύουμε τις απόψεις του μέλους της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ.
Το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ο σύνδεσμος μεταξύ του ατόμου και των ανθρώπων δίπλα του, μεταξύ ομάδας και κοινωνίας...
Μεταξύ χειρωνακτικής και διανοητικής εργασίας. Άρα ο στόχος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να ξανασυναντήσει τις πιο βαθιές φιλοδοξίες της εργατικής τάξης μέσα από καθημερινούς αγώνες ενάντια στην απληστία της αγοράς.


Πρέπει να συνομιλήσουμε και να διαμορφώσουμε σταθερές συμμαχίες με κοινό στόχο τη δημιουργία μετώπου που θα αποτελέσει αντίβαρο στις νεοφιλελεύθερες στρατηγικές που συνθλίβουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει καθυστερήσει πολύ στο να λύσει ζητήματα επικοινωνίας και οργανωτικής αναδιάρθρωσης.

Μετά από δύο οργανωτικά συνέδρια ΓΣΕΕ, δυστυχώς το οργανωτικό, διοικητικό, λειτουργικό σύστημα που διέπει το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τις πραγματικές του ανάγκες.

Η λογική "όλοι μαζί και χώρια" δεν μπορεί να συνεχιστεί, ιδιαίτερα σήμερα που η οικονομική κρίση και η ανεργία ισοπεδώνουν τις θεμελιακές κατακτήσεις μας.

Η λύση είναι φανερή: συνέχιση του αγώνα για ανατροπή αυτής της πολιτικής σε Ελλάδα και Ε.Ε. και άμεση αναδιοργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος. Χωρίς διαχωρισμούς ή αντιπαράθεση, χωρίς πολλά λόγια, διότι υπάρχει ανάγκη να απομυθοποιηθεί το πρότυπο που υποβάλλει ότι συνδικαλιστής σημαίνει βολεμένος.

Προτείνω μια βαθιά, ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτό σημαίνει την ανατροπή της υπάρχουσας δομής και λειτουργίας του.

Συγκεκριμένα:

- Τη συγχώνευση των 176 Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών σε 13 περιφερειακές συνδικαλιστικές οργανώσεις. Τα υπάρχοντα γραφεία Ε.Κ. και Ομοσπονδιών θα παραμείνουν ως γραφεία εξυπηρέτησης εργαζομένων για διεκπεραίωση αιτημάτων εργαζομένων, π.χ. σχηματισμό φακέλου για σύνταξη κ.λπ.

- Τη μετατροπή των πρωτοβάθμιων σωματείων σε εργασιακά συμβούλια.

- Τη θεσμοθέτηση περιφερειακής ΣΣΕ άρα θα έχουμε την ΕΓΣΣΕ και ΠΣΣΕ.

Οργανωτική διάταξη: ΓΣΕΕ - ΠΣΟ - ΕΡΓ. ΣΥΜ.

Στην αναμόρφωση του συνδικαλιστικού κινήματος θα περιλαμβάνονται επίσης η διενέργεια πανελλαδικών δημοψηφισμάτων, η συλλογή υπογραφών βάσει του Συντάγματος και ως μέσου παρέμβασης του συνδικαλιστικού κινήματος σε ιδιαίτερα σημαντικές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες όπως σήμερα.

Πιστεύω στην ανάγκη ενός ισχυρού συνδικαλιστικού κινήματος με ενότητα, αποτελεσματικότητα και διαφάνεια.

Θεωρώ ότι για την υλοποίηση αυτής της ριζοσπαστικής πρότασης απαιτείται ευρεία κινητοποίηση των δυνάμεων της εργασίας.

Οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα νέο ξεκίνημα με συλλογική δράση, χωρίς σιωπή και τυφλή υπακοή και αβεβαιότητα.

Έχοντας επίγνωση ότι με αυτή την παρέμβαση θα υπάρξουν αρκετοί που θα βρουν ευκαιρία για πολλά λόγια προκειμένου να μη γίνει και πάλι τίποτα.

Ο Ανδρέας Κολλάς είναι μέλος της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ              ΠΗΓΗ avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου