Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Aνακοίνωση Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών ΟΣΕ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών ΟΣΕ
Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες
Η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας βαίνει επιδεινούμενη τα τελευταία 3 έτη, γεγονός που ούτε η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση σκοπεύει να αλλάξει, αφού ετοιμάζεται να επιβάλλει πλειάδα μέτρων αντικοινωνικού χαρακτήρα, σε αντίθεση με τις προεκλογικές εξαγγελίες.

Στον Όμιλο ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η κατάσταση δεν είναι διαφορετική. Οι διακηρύξεις των κυβερνώντων  ότι οι πολιτικές που δρομολογούσαν θα έδινε λύση στα προβλήματα του Ομίλου, αλλάζοντας την εικόνα του σιδηροδρόμου και βελτιώνοντας την συνεισφορά του στην ελληνική οικονομία, παρέμειναν απλά υποσχέσεις. Σήμερα οι διοικήσεις των εταιρειών είναι έωλες, τα οργανογράμματα δεν εφαρμόζονται, οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες με αποτέλεσμα οι σιδηροδρομικοί να εργάζονται σε δυσχερείς συνθήκες, τα έργα κωλυσιεργούν και η χρηματοδότηση τους είναι ελλιπής. Πλάνο για ανάπτυξη του δικτύου και του μεταφορικού έργου δεν υπάρχει, αντίθετα ο κίνδυνος για περαιτέρω κλείσιμο γραμμών και μείωση δρομολογίων υφίσταται, ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ , τα Μηχανεργοστάσια και η ακίνητη περιουσία παραμένουν στο στόχαστρο προς πώληση.
Ταυτόχρονα ο κλάδος των Διπλ.Μηχανικών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα περνάει πρωτόγνωρη δοκιμασία. Τα έργα, δημόσια και ιδιωτικά, ανύπαρκτα, τεράστια ανεργία, η φυγή Διπλ.Μηχανικών στο εξωτερικό είναι αδιάλειπτη, ενώ τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ μετά την εφαρμογή του PSI έχουν μειωθεί δραματικά.
 Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,
Η παρουσία όλων μας στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών είναι επιβεβλημένη. Για να ενώσουμε τις φωνές μας με όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, φοιτητές, συνταξιούχους, για να μη γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα, για να δείξουμε έμπρακτα την αντίθεση μας στα μέτρα που πρόκειται να ψηφιστούν.
 Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν τη Δευτέρα 8 Οκτώβρη στις 6μ.μ. στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, στην τρίωρη παναττική στάση εργασίας και στο συλλαλητήριο την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στις 13:00 στο Σύνταγμα, καθώς και σε άλλες δράσεις που θα ακολουθήσουν.
                                 
                                   ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΣΕΑ

ΜΙΝΤΖΙΑ ΜΑΝΤΩ                           ΚΑΛΙΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου