Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο τύπου ΣΕΗΕΚ για την αυριανή στάση εργασίας σε Μετρό και ΗΣΑΠ

Μας εστάλη και δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου από το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων για την αυριανή προειδοποιητική στάση εργασίας.
Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έξαρση φαινομένων που καταλήγουν σε περιστατικά εγκληματικών ενεργειών σε βάρος του προσωπικού της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. Ειδικά τον τρέχοντα μήνα, συμβαίνουν στην Εταιρεία γεγονότα που αφορούν στη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων (ήδη δύο συνάδελφοί μας νοσηλεύονται με βαριές κακώσεις!...)

Η κωλυσιεργία και αδιαφορία της Διοίκησης της Εταιρείας και του Διευθύνοντος Συμβούλου και κατ’ επέκταση της Πολιτικής ηγεσίας, έχουν οδηγήσει στη μη υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από την εφαρμογή των σχετικών νόμων που αφορούν στην οργάνωση της επιχείρησης, καθώς και την υλοποίηση των πρόσφατων Σ.Σ.Ε. Συγκεκριμένα, τομείς που αφορούν την ασφάλεια σιδηροδρόμου (εγκαταστάσεις, τροχαίο υλικό, επιβάτες και προσωπικό), έχουν απαξιωθεί σε βαθμό τέτοιο που να είναι ανησυχητική η υποβάθμιση του φορέα.
Για τους λόγους αυτούς και εν’ όψει της αδιάφορης και αδιάλλακτης συμπεριφοράς των υπευθύνων, το Σ.Η.Ε.Κ. πραγματοποιεί την Τρίτη 16/10/2012, προειδοποιητική Στάση εργασίας για τις Γραμμές 1,2 & 3 της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (ΜΕΤΡΟ – ΗΣΑΠ), από την έναρξη της βάρδιας έως την 09:00 π.μ.





ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΟΥΚΗΣ Χ.

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΔΗΜΑΣ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου