Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση ΔΙΚΑΜ με Πρόεδρο κ Αντιπρόεδρο ΠΕΠΕ

Στο γραφείο του ΔΙΚΑΜ βρέθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος του σωματείου μας Τουρλής Βασίλης και ο Αντιπρόεδρος Γενιδούνιας Κώστας.

Η συνάντηση αφορούσε μια παρερμηνεία που συνέβη αναφορικά με τις υπηρεσίες που μεταφέρθηκαν στο κύκλωμα του Προαστιακού (Κιάτο/Τρίπολη/Πάτρα) από τις Υπηρεσίες του ΜΑΙ.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν και ο συνάδελφος Καράκος Ι. απο την ΔΙΚΑΜ , ο κ. Κώτσας Α. απο την Δ/νση Τροχαίου Υλικού κ ο μηχανοστασιάρχης Καπετανάκης Χρ. που αναπληρώνει τον Α στο ΜΑΙ μετά την συνταξιοδότηση του συναδέλφου Καραβέβα .
 Η συνάντηση αφορούσε αποκλειστικά το θέμα των υπηρεσιών στις οποίες λόγω λανθασμένης συνεννόησης είχε δημιουργηθεί ένα λάθος που αποκαταστάθηκε.
Η είδηση που βγαίνει είναι ότι ο ΔΙΚΑΜ ζήτησε συνάντηση με το ΔΣ της ΠΕΠΕ τις επόμενες μέρες , ενώ στις επόμενες 15 μέρες θα γίνει συζήτηση για τα κυκλώματα εργασίας Πανελλαδικά.Για το λόγο αυτό θα συνεδριάσει και η ΠΕΠΕ τις επόμενες μέρες.
Ένα από τα θέματα που επέμενε ο ΔΙΚΑΜ ήταν αυτό της νυχτερινής εφεδρείας στο Αεροδρόμιο , όπου ζητά μετά από 8 ώρες και 30 λεπτά νυχτερινής υπηρεσίας , ο μηχανοδηγός να πραγματοποιήσει δρομολόγιο προς το Κιάτο !
Για να καταλάβουν όλοι η ανάληψη της υπηρεσίας θα είναι στις 21.20 απο Κιάτο , ο μηχανοδηγός θα φτάνει στο Αεροδρόμιο στις 23.00 , θα εκτελεί ελιγμούς και προετοιμασία των συρμών μέχρι τις 05.30 και στις 05.44 θα αναχωρεί για Κιάτο και πάλι σε μια 10 ωρη νυχτερινή βάρδια !
Υπήρξε η κατηγορηματική άρνηση των παρευρισκομένων συνδικαλιστών της ΠΕΠΕ για το θέμα αυτό καθώς χειριστήρια πέραν του 8ωρου δεν νοούνται και μάλιστα μετά από νυχτερινή βάρδια.
Συζητήθηκαν και άλλα θέματα τα οποία όμως θα αναπτυχθούν όταν υπάρξει η συνάντηση με την ΠΕΠΕ που θα αποφασίσει για την στάση του σωματείου μετά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Αναλυτικότερα τα θέματα που θέτει προς συζήτηση ο ΔΙΚΑΜ είναι τα εξής >


  • Θέμα στατικών υπηρεσιών (μηχανοστασιαρχών)
  • Πρόταση για το σύνολο των υπηρεσιών Πανελλαδικά
  • Τοπικά θέματα Ρέντη (Προαστιακός - Εκπαίδευση - Υπηρεσίες )
  • Επαναλειτουργία Φλώρινας
  • Τροχαίο Υλικό 
  • Εφαρμογή σύμβασης συντήρησης ΟΣΕ/ΤΡΑΙΝΟΣΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου