Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Η «ρωσική αρκούδα» ενημερώθηκε για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Με τον υπουργό Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Maxim Sokolov συναντήθηκε ο Έλληνας υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε τον Ρώσο ομόλογό του για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ήδη, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μεταβιβάσθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ (δημοσιεύτηκε το σχετικό ΦΕΚ, το οποίοεπισυνάπτεται), ενώ τον Ιούνιο ξεκινούν οι διαδικασίες, από το ΤΑΙΠΕΔ, για την ιδιωτικοποίησή της.
Κ. Χατζηδάκης: Είχαμε μια μακρά και εποικοδομητική συνομιλία με τον συνάδελφό μου, τον Ρώσο Υπουργό Μεταφορών, τον κ. Sokolov. Μιλήσαμε για όλα τα θέματα που αφορούν στις μεταφορές.
Σήμερα συμφωνήθηκε να διευρυνθεί ο αριθμός των αδειών για τις εμπορευματικές μεταφορές από 1.000 στις 3.500 για τις διμερείς άδειες.
Επίσης συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί μια κοινή ομάδα εργασίας, η οποία θα ασχοληθεί με τη διεύρυνση των αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ των δυο χωρών.
Από την πλευρά της Ελλάδας υπάρχει ένα τέτοιο αίτημα και νομίζουμε ότι η διεύρυνση των αεροπορικών συνδέσεων, θα συμβάλλει πάρα πολύ στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από τη μια χώρα στην άλλη.
Επίσης έγινε συζήτηση, όπως κάνουμε σε όλες τις περιπτώσεις, για τα σχέδια της κυβέρνησης για την αναδόμηση των σιδηροδρομικών μεταφορών και την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Δημοσιογράφος: Υπήρξε κάτι πιο συγκεκριμένο σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ;
MSokolov: Είχαμε κάποιες διαπραγματεύσεις όσον αφορά τους σιδηροδρόμους. Εκφράστηκε προς το παρόν η επιθυμία της ελληνικής Κυβέρνησης να πάρουμε κάποια πληροφορίαόσον αφορά προκαταρκτικά κι εμείς εκφράσαμε το ενδιαφέρον μας, για την επικείμενη προκήρυξη διαγωνισμού, όσον αφορά αυτές τις διαδικασίες.
Δημοσιογράφος:: Σας έχουν εκφράσει ενδιαφέρον επενδυτές της χώρας σας για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ;
Μ. Sokolov: Είναι πολύ νωρίς να αναφερθούμε προς το παρόν σε αυτή τη διαδικασία. Κατ' αρχήν θα πρέπει να δοθεί πληροφορία, να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και μετά από αυτή την πληροφορία να δούμε ποια ενδιαφέροντα θα υπάρξουν.
Κ. Χατζηδάκης: Για το θέμα αυτό θέλω να είμαι σαφής. Κάνουμε συζητήσεις με όλους τους ενδεχόμενους ενδιαφερομένους. Στην παρούσα φάση από την πλευρά του Υπουργείου, από τον Ιούνιο και μετά, θα γίνεται συζήτηση από την πλευρά του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου και προφανώς έγινε συζήτηση και με την πλευρά της Ρωσίας και των ρωσικών σιδηροδρόμων. Αλλά είμαστε σε προκαταρκτική διαδικασία. Ξέρετε ότι ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει τον Ιούνιο”.
Στην συνάντηση δεν μετείχαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Υπενθυμίζεται ότι, σχετικά πρόσφατα, αξιωματούχοι των ρωσικών σιδηροδρόμων (RZD) είχαν επισκεφθεί εγκαταστάσεις του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και ελληνικών λιμένων.
Φώτης Φωτεινός     metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου