Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της ΠΕΠΕ με τον κ. Ζηλιασκόπουλο

Το ΔΣ της ΠΕΠΕ επανέλαβε τις θέσεις του για υπογραφή ΣΣΕ , για την επιχερούμενη ιδιωτικοποίηση  για το προσοντολόγιο αλλά κ για γενικά τοπικά θέματα , χωρίς όμως να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και απαντήσεις.
Αναλυτικότερα >


Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης εκτίμηση του κ. Ζηλιασκόπουλου είναι ότι αυτή πολύ δύσκολα θα αποφευχθεί.
Για το θέμα της ΣΣΕ συμφωνεί ο Δ/νων Σύμβουλος συμφωνεί ότι  αυτή πρέπει να υπογραφεί , αλλά ...δεν μπορεί να γίνει υπέρβαση των όσων ορίζονται στο ενιαίο μισθολόγιο.
Το επικίνδυνο και ανθυγιεινό θα υπογραφεί και απο τον Υπουργό Οικονομικών τις επόμενες ημέρες , ενώ αν προχωρήσει η υπογραφή ΣΣΕ θα γίνει και αναδιαπραγμάτευση για το θέμα της χιλιομετρικής αποζημίωσης.
Δύσκολο είναι το θέμα του επιδόματος ευθύνης.

Για το θέμα του προσοντολογίου , θα γίνει διάλογος αλλά όπως είπε ο κ. Ζηλιασκόπουλος σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης τα πάντα αλλάζουν.

Τέθηκε θέμα για τον προγραμματισμό εργασίας και η απάντηση του Δ/ντος Συμβούλου ήταν ότι προσανατολίζεται σύντομα αυτός να δίνεται για όλο το μήνα και να εκδίδεται απο κεντρικό γραφείο  για όλα τα μηχανοστάσια.

Θα πληρωθούν στο προσωπικό έλξης (σε όσους επιθυμούν)  οι οφειλόμενες αναπαύσεις προηγουμένων ετών (μάλλον σε 12 μηνιαίες δόσεις ). 

Για το θέμα του κυκλώματος της Πάτρας ( παρών ήταν κ ο ΔΙΚΑΜ ) ειπώθηκε ότι αυτό θα λυθεί τις επόμενες μέρες , όπως και το θέμα του κυκλώματος προσαρμογής στο ΜΑΙ.

Το θέμα της συμπληρωματικής ιδιωτικής ασφάλισης συζητείται και συνδυάζεται με την υπογραφή ΣΣΕ .(δεν είχαμε και ΔΣ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ εδώ και 2 μήνες είπε ο κ. Ζηλιασκόπουλος).

Το θέμα της αίθουσας του ΜΘ ( Ανακατασκευή ) θα προχωρήσει όπως κ το θέμα εύρεσης χώρου αναμονής για το προσωπικό έλξης στον επιβατικό σταθμό Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος στην τοποθέτηση του , μίλησε για τις εξελίξεις με τις συμφωνίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ( ένα εμπορικό  τρένο θα δρομολογείται καθημερινά μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης απο τον Μάιο) και τις προοπτικές που δημιουργούνται για την εταιρεία και οι οποίες επηρεάζονται αρνητικά απο τις κινητοποιήσεις της ΠΕΠΕ .

Ωστόσο δεν φάνηκε καμία χαραμάδα αισιοδοξίας για την υπογραφή ΣΣΕ που θα ηρεμούσε τα πράγματα.

Προθέσεις υπάρχουν αλλά μέχρι να γίνουν πράξεις υπάρχει πολύς δρόμος.

Το ΔΣ συνεδριάζει αύριο στις 9 το πρωί για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του  αλλά και να ψηφίσει τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό.

1 σχόλιο: