Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Εξώδικο ΠΕΠΕ για κινητοποιήσεις το Πάσχα


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (Π.Ε.Π.Ε.), στη συνεδρίασή του την 19  Απριλίου 2013, αποφάσισε την κήρυξη και πραγματοποίηση: α) 6ωρης στάσης εργασίας το
Μ. Σάββατο 4 Μαίου 2013 από ώρα 18,00 έως 24,00, β) 24ωρης απεργίας την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαίου 2014 από ώρα 00,00 έως 24,00 και γ) 12ωρης στάσης εργασίας την Δευτέρα 6 Μαΐου από ώρα 00,00 έως 12,00, όλων των μελών του σωματείου μας, με εξαίρεση όσων έχουν υπηρεσία σε τουριστικά ή εκδρομικά δρομολόγια.  

Θέματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι: α) η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και όχι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  β) η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας,  γ) η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και δ) κατάργηση της διπλής  παρακράτησης  του 25% των αποδοχών μας  και ε) διατήρηση  της εξέλιξης του κλάδου ή οποία επιχειρείται να καταργηθεί με την πρόταση για το  προσοντολόγιο.

Για τα θέματα αυτά ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 2224/94, σας καλούμε σε δημόσιο διάλογο στον ΟΜΕΔ (Πλ. Βικτωρίας 7) την Τρίτη 30.4.2013 και ώρα 12,00 π.μ.
------
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τον ΟΜΕΔ, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.


Αθήνα 24 Απριλίου 2013

                     Ο Πρόεδρος                                Ο Γενικός Γραμματέας


       ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ   ΤΟΥΡΛΗΣ              ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ 



Της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (Π.Ε.Π.Ε.), που εδρεύει στον Πειραιά, οδός Ομηρίδου Σκυλίτση 19 και εκπροσωπείται νόμιμα

 Π Ρ Ο Σ

Την «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


1.      Υπουργό  Οικονομικών – κ. Γιάννη Στουρνάρα, (Νίκης 5-7, Σύνταγμα).
2.      Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – κ. Κωστή Χατζηδάκη, (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου).
  1. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης – κ. Ι. Βρούτση, (Πειραιώς 40, Αθήνα).
  2. ΟΜΕΔ – (Πλ.Βικτωρίας 7, Αθήνα). 
                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου