Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση Συλλόγου Διπλουματούχων Μηχανικών ΟΣΕ

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
 Σας γνωρίζουμε ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, παρουσία του Δ.Σ. του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών ΟΣΕ και του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της ΠΟΣ, είχαμε συνάντηση την Τρίτη 9/4/2013 με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ για το θέμα της τοποθετήσεως Προϊσταμένων οργανωτικών μονάδων του ΟΣΕ που εκκρεμούν από 25/1/2013. Η ΠΟΣ και οι δύο σύλλογοι Μηχανικών του γνωστοποίησαν την
ανησυχία και την αντίθεση τους για την μεγάλη καθυστέρηση στις τοποθετήσεις Προϊσταμένων και τις επιπτώσεις που αυτή επιφέρει στη λειτουργία του ΟΣΕ και άσκησαν πίεση για την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος μας διαβεβαίωσε ότι προτίθεται να δρομολογήσει το θέμα εντός των επομένων ημερών. 

Δυστυχώς 20 ημέρες μετά τη συνάντηση, οι τοποθετήσεις δεν έχουν γίνει, ούτε διαφαίνεται κάτι τέτοιο στις προθέσεις της Διοίκησης για το επόμενο χρονικό διάστημα. 
Η μη εφαρμογή από τον Μάρτιο του 2012 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του ΟΣΕ (ΦΕΚ 698/9.3.2012) με ευθύνη της Διοίκησης και του αρμόδιου Υπουργείου αποτελεί ένα ακόμη σοβαρό εμπόδιο στη λειτουργία του Οργανισμού, που πρέπει να επιλυθεί άμεσα. 

 Τα ανωτέρω αποτελούν κοινό τόπο διαπίστωσης και με το Δ.Σ. του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών ΟΣΕ. 

 Ο Σύλλογος μας ήδη από τον Νοέμβριο του 2012 έχει μεταφέρει – πέραν του προφορικού – και εγγράφως στη Διοίκηση τα ζητήματα αφενός της εξασφάλισης ή μη των συναδέλφων που υπογράφουν με την ιδιότητα του Προϊσταμένου και αφετέρου των οργανωτικών μονάδων που τροποποιήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν, εκφράζοντας την άποψη ότι το ζήτημα θα μπορούσε να έχει λυθεί με προσωρινές τοποθετήσεις Προϊσταμένων αλλά ουδέποτε έχει λάβει απάντηση. 

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες, 

Με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου τον Μάρτιο του 2013, πληροφορηθήκαμε από τους συναδέλφους που υπηρετούν ως Προϊστάμενοι στις οργανωτικές μονάδες του ΟΣΕ, ότι δεν έλαβαν το επίδομα θέσης διοίκησης που προβλέπεται στο ενιαίο μισθολόγιο. 

 Ως εκ τούτου και ώσπου να επιλυθεί το ζήτημα με τις τοποθετήσεις Προϊσταμένων και τη χορήγηση ή μη των δεδουλευμένων, το Δ.Σ. του Συλλόγου σας ενημερώνει ότι η διαχείριση των υπηρεσιακών θεμάτων ως Προϊστάμενοι οργανωτικών μονάδων επαφίεται αποκλειστικά στην προσωπική σας ευθιξία και βούληση, 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

 ΜΙΝΤΖΙΑ ΜΑΝΤΩ           ΚΑΛΙΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου