Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Δελτίο Τύπου Οργάνωσης Σιδηροδρομικών ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας <<Προμελετημένο το έγκλημα ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρόμου που άρχισε με την κατασυκοφάντηση των σιδηροδρομικών >>

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά από πρόσκληση της Οργάνωσης Σιδηροδρομικών, επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κ.Ο. Αλέξη Τσίπρα. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι βουλευτές: Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Αλέξης Μητρόπουλος, Γιάννης Σπαθάς, Μαρία Μπόλαρη και Χρήστος Καραγιαννίδης.


 Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ κατά την επίσκεψη της στο κεντρικό κτήριο του ΟΣΕ στην Καρόλου, συναντήθηκε με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και εκπροσώπους των σωματείων των σιδηροδρομικών καθώς επίσης και με τους Προέδρους & Διευθ. Συμβούλους των εταιρειών ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση των εργαζομένων του ΟΣΕ. 

 Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, αφού περιέγραψε με ακρίβεια τα προβλήματα του σιδηροδρόμου και τις αιτίες που τα δημιούργησαν, αποδεικνύοντας ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι άριστος γνώστης της σιδηροδρομικής πραγματικότητας, δήλωσε τη συμπαράσταση του κόμματος του στους αγώνες που κάνουν οι σιδηροδρομικοί για να μην περάσουν τα μνημονιακά σχέδια διάλυσης του σιδηροδρόμου και προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς δε θα παρέχει ασυλία σε όσους παρανομούν. 

 Το τρίπτυχο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε ότι αφορά το σιδηρόδρομο συμπυκνώνεται ως εξής:  

1.- Ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου τόσο των αυτοδύναμων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., όσο και των μνημονιακών κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΔΗΜΑΡ) που οδηγούν το σιδηρόδρομο στη διάλυση, τον τεμαχισμό και την ιδιωτικοποίηση. 
2.- Αποκατάσταση των επαγγελματιών σιδηροδρομικών που κατασυκοφαντήθηκαν και εκδιώχθηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, από το σιδηρόδρομο.
 3.- Ενιαίος, δημόσιος σιδηρόδρομος που θα λειτουργεί εξυγιασμένος και με διαφάνεια στην υπηρεσία των εργαζομένων και της κοινωνίας. 

 Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ κάλεσε τους εργαζόμενους σε συσπείρωση γύρω από τα αιτήματα προάσπισης των δικαιωμάτων τους και εγρήγορση και κινητοποίηση προκειμένου να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές διάλυσης της κοινωνίας. 


 ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου