Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Εξώδικο Σωματείου Προαστιακού για προσοντολόγιο - Κινητοποιήσεις και το Πάσχα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το εξώδικο των εργαζόμενων στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο για το προσοντολόγιο που χαρακτηρίζεται ως ρουσφετολογικό και φωτογραφικό ! (Συμφωνούμε απόλυτα ). Διαβάστε όλο το εξώδικο >

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για τη σπουδή σας λήψης απόφασης περί του Προσοντολογίου το περιεχόμενο του οποίου διαμορφώθηκε ερήμην των κατά κύριο λόγο ενδιαφερομένων , δηλ. των εργαζομένων στους οποίους αφορά ,
τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των οποίων προκλητικά αγνοήσατε, ματαιώνοντας ουσιαστικά, για τους γνωστούς σ’ εσάς λόγους την πρόσκληση σε ουσιαστική διαβούλευση. 
Έτσι επιγραμματικά δεν αποφύγατε το χαρακτήρα του εν λόγω προσοντολογίου ως ρουσφετολογικού και φωτογραφικού. 

Σχεδόν αποκλείσατε από την «κατάληψη» θέσεων τους εργαζόμενους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ με την για πολλές θέσεις προαπαιτούμενη εμπειρία των 27 χρόνων, αποκλείσατε ικανά στελέχη από θέσεις για την κάλυψη των οποίων θα ήταν υπέρ αρκετή η επταετής εμπειρία. 

Δεν λάβατε υπόψη σας την αναγκαιότητα διατήρησης του αυτοδιοίκητου των επιμέρους κλάδων. 

Το περιεχόμενο του άνω προσοντολογίου παραβιάζει διατάξεις του Ν. 4093/2012. 

 ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ , 

να μην προβείτε στη συζήτηση και λήψη απόφασης επί του άνω προσοντολογίου , αλλά να διαμορφώσουμε το περιεχόμενο αυτού κατόπιν ουσιαστικής διαβούλευσης με τη συνδικαλιστική μας αλλά και με όλες τις άλλες οργανώσεις, άλλως και σε περίπτωση άρνησης ή αδιαφορίας σας, 

 ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ 

ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προς την κατεύθυνση προάσπισης των δικαιωμάτων μας , κατ’ ενδεικτική δε αναφορά στις απαραίτητες διαδικασίες για την ακύρωση του άνω ερήμην μας διαμορφωθέντος προσοντολογίου. 


 Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νομίμως την παρούσα, προς ους απευθύνεται και κοινοποιείται και δή στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία«ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα, και στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – κ. Κωστή Χατζηδάκη, κάτοικο Παπάγου Αττικής οδός Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, προς γνώση της και για τις νόμιμες συνέπειες. Γίνεται μνεία ότι επικολλήθηκε ένσημο ΤΠΔΑ εκ ευρώ 1,15. 

 Αθήνα, 25 Απριλίου 2013 

 Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

επίσης με άλλο εξώδικο το Σωματείο Εργαζομένων Προαστιακού γνωστοποιεί την προκήρυξη κινητοποιήσεων για τις ημέρες του Πάσχα .

   Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του της 26 Νοεμβρίου 2012 αποφάσισε την κήρυξη και πραγματοποίηση των κάτωθι  στάσεων εργασίας στις 4 & 5 Μαϊου 2013, δηλαδή Μ. Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα :
α) Το Μ. Σάββατο, 4/5/2013 από ώρα 18:00 πμ έως τη λήξη της βάρδιας,
β) Την Κυριακή του Πάσχα 24ωρη
         Θέματα και λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκε να προβούμε στις άνω μορφές απεργιακής κινητοποίησης είναι :
α) η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και όχι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  β) η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας,  γ) η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας καιδ) η κατάργηση της διπλής  παρακράτησης  του 25% των αποδοχών μας
         Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας.
         Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νομίμως την παρούσα, προς την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που εδρεύει στην Αθήναοδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα, προς γνώση της και για τις νόμιμες συνέπειες.
         Γίνεται μνεία ότι επικολλήθηκε ένσημο ΤΠΔΑ εκ ευρώ 1,15.
                                     Αθήνα, 25 Απριλίου 2013
                                     Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου