Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΣΗΕΚ > Άρση Πολιτικής Επιστράτευσης


Συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς  με στάση εργασίας το Σωματείο Ηλεκτροδηγών κ Λοιπών Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ ....Ολόκληρη η ανακοίνωση >
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
 Η φετινή Πρωτομαγιά έρχεται να συμπληρώσει τον αγώνα των εργαζομένων, των ανέργων, των φοιτητών και των συνταξιούχων, ενάντια στις βάρβαρες και αυταρχικές πολιτικές των μνημονίων.
Στο χώρο μας, βιώσαμε με πολύ σκληρό τρόπο τις συνέπειες αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής,
που οδηγεί στην εξαθλίωση έναν ολόκληρο λαό, με απομακρύνσεις μέσω απολύσεων ή μετατάξεων συναδέλφων, άγριες περικοπές στις αποδοχές μας και μεγάλη εργασιακή ανασφάλεια.
Παράλληλα στη ΣΤΑ.ΣΥ., γνωρίσαμε τον αυταρχισμό στην πιο ακραία μορφή του, αφού αντί για διάλογο η κυβέρνηση επέλεξε να σταματήσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων εφαρμόζοντας το αναχρονιστικό, αντιδημοκρατικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.
Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά από ημέρα μνήμης των αγώνων και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, καλείται να γίνει αφετηρία επανεκκίνησης, των εργατικών - λαϊκών αντιστάσεων.
Εναντία στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της βιομηχανίας υπογραφής ατομικών, της διάλυσης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, των απολύσεων στο δημόσιο και της απαξίωσης του ρόλου του, της τρομακτικής ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Το Σ.Η.Ε.Κ. συμμετέχει στην Απεργία της Πρωτομαγιάς, με Στάση Εργασίας τη Μ. Τετάρτη 1η Μάη, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 π.μ.


ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου