Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Σύνδεσμος Σ/κών Πελοποννήσου - Ανακοίνωση απο Π. Αχαΐας


Συνάδελφοι,
Η φετινή πρωτομαγιά μπορεί και πρέπει να αποτελέσει αφετηρία νέων ταξικών αγώνων.
            Πριν 127 χρόνια στις πρώτες 10ετίες του βάρβαρου καπιταλισμού οι εργαζόμενοι ξεσηκώθηκαν και διεκδίκησαν με πρωτοπόρους τους εργάτες του ΣΙΚΑΓΟ το Μάη του 1886, 8 ώρες εργασίας, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες μόρφωση, με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες.

            Σήμερα αυξάνουν οι στρατιές των εξαθλιωμένων, των φτωχών, των ανέργων, των ανασφάλιστων. Το δικαίωμα σε ένα σύγχρονο δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας, παιδείας, γίνεται πλέον ένας Γολγοθάς για την εργατική λαϊκή οικογένεια που η ζωή της χειροτερεύει.
            Κάθε μέρα που περνάει βλέπουμε ότι η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), όπως και προηγούμενες, υλοποιεί αδίσταχτα και χωρίς έλεος τις αξίώσεις – απαιτήσεις των μονοπωλίων, του μεγάλου κεφαλαίου, την πολιτική της Ε.Ε. που είναι η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, η επιβολή μισθών και συντάξεων πείνας, η δουλειά χωρίς δικαιώματα.
            Κατάργηση του εφάπαξ, σφαγιασμό των συντάξεων, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις στον σιδηρόδρομο, είναι έτοιμα για την πλήρη ιδιωτικοποιήση όλων των δραστηριοτήτων σε ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΤΥ.
            Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια ανοχής στα κόμματα και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
            Είναι καιρός οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να εμπιστευτούν τη δύναμη τους και να υψώσουν αποφασιστικά το ανάστημα τους για τα δικαιώματα και το δίκιο τους.

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ,
ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΧΗ ΓΙΑ:
  • Να μην περαάσουν οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων στον ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΤΥ και στις Μεταφορές
  • Υπογραφή Σ.Σ.Ε.
  • Καμία διαθεσημότητα – καμία απόλυση εργαζομένου
  • Μέτρα για να επιβιώσουν οι άνεργοι
  • Να μην περάσει η νέα φοροληστεία και να καταργηθούν τα χαράτσια και τα μνημόνια
  • Να φέρουν πίσω τα χρήματα που λήστεψαν από τα ασφαλιστικά μας ταμεία
  • Ανάπτυξη και επαναλειτουργεία τώρα του Δικτύου της Πελοποννήσου
Συνάδελφοι,
            Να αγωνιστούμε αγωνιστικά, ενωτικά, ταξικά για ένα Σιδηρόδρομο και μεταφορές που θα έχουν σαν αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση των εργατικών λαϊκών αναγκών.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ
ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 πμ
ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου