Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Καταγγελία απο το Δίκτυο Σιδηροδρομικών Ν. Φθιώτιδας

Απίστευτα πράγματα καταγγέλονται από συναδέλφους κ δείχνουν πως διαμορφώνονται οι πλειοψηφίες και  γιατί αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα έχει ξεφτίσει στην συνείδηση των εργαζομένων . Αναλυτικά η ανακοίνωση >
Συνάδελφοι –σσες                   
Στις πρόσφατες εκλογές του σωματείου «ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ» στο τοπικό παράρτημα της Φθιώτιδας, μετά το άνοιγμα της κάλπης, την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων
και την καταγραφή του αποτελέσματος, προτείναμε σύμφωνα με το νόμο όλα τα  ψηφοδέλτια και οι φάκελοι  να κλειδωθούν στην κάλπη, τα κλειδιά από το λουκέτο να ριχθούν εντός της κάλπης, αυτή να σφραγισθεί από την Δικαστική αντιπρόσωπο και την Εφορευτική Επιτροπή και μετά το πέρας προθεσμίας υποβολής ενστάσεων, ν΄ανοιχθεί από το Δ.Σ. του παραρτήματος και τα ψηφοδέλτια να καταστραφούν, έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η μυστικότητα, της  ταυτότητας, της ψήφου.
Αυτό  έγινε αποδεκτό απ΄όλους και με ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής και της Δικαστικού  αντιπροσώπου έγιναν οι παραπάνω ενέργειες.

Φαίνεται εκ των πραγμάτων ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν άρεσε στον πρώην πρόεδρο του Παραρτήματος Σπουρνιά Νίκο αλλά και στον νυν πρόεδρο Σωτήρη Δεληγιάννη που ωθούμενοι από την αγωνία τους  να ανακαλύψουν ποιοι τους ψήφισαν και ποίοι όχι, διέρρηξαν την κάλπη κι άρπαξαν τα ψηφοδέλτια όπως κυνικά ομολόγησαν με αλαζονική έπαρση.                               
Μαθημένοι  όλ’ αυτά τα χρόνια να λειτουργούν κάτω από την πράσινη ομπρέλα της αυτοδυναμίας, θεώρησαν απόλυτα φυσιολογική αυτή τους την ενέργεια.

Τέτοιου είδους πρακτικές που παραβιάζουν και προσβάλουν κατάφωρα κάθε έννοια δημοκρατίας, εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης είναι καταδικαστέες από το σύνολο των εργαζομένων κι ανασύρουν  θλιβερές μνήμες από το σκοτεινό παρελθόν της δικτατορίας και των ασφαλίτικων μεθόδων φακελώματος των πολιτικών συνδικαλιστικών φρονημάτων.
Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση του υπεύθυνου ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και κάθε έντιμου συνδικαλιστή να προστατεύει και να υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων, γι’ αυτό κι εμείς δεν θα επαναπαυτούμε στην καταγγελία των γεγονότων αλλά η υπόθεση  θα πάρει τον δρόμο για την δικαιοσύνη.

                                                              Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ  ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ    Ν.  ΦΘΙΩΥΤΙΔΑΣ


2 σχόλια:

  1. Εμένα πάλι μου φαίνεται απίστευτο να γίνεται καταγγελία σχεδόν δύο μήνες μετά τις εκλογές, απίστευτο ο δικαστικός αντιπρόσωπος να έκανε τα στραβά μάτια, απίστευτο η εφορευτική επιτροπή να κοιτά τα χελιδόνια, απίστευτο που οι καταγγέλοντες βλέπουν μέχρι το ΡΟΥΦ και όχι πιο κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συν/φε προσγειωσου εισαι εκτος θεματος.Μιλαμε για κατι που εγινε προσφατα και επρεπε να καταδικαστει απο την συγκεκριμενη παραταξη και σαν πρακτικη απο ολες τις παραταξεις εκτος αν θελουν να δειξουν τους εκβιαστικους τροπους ελεγχου του κινηματος που χρησιμοποιουν χρονια τωρα και δεν εχουν διαθεση να τους αλλαξουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή