Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Εξώδικο της ΠΟΣ για προσλήψεις - Κατάργηση δρομολογίων.4ώρη στάση εργασίας την Πέμπτη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την 24η Ιουνίου 2015 αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη και πραγματοποίηση μίας 4ωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη 02-07-2015 και από ώρα 12.00’ έως 16.00’ του προσωπικού που
απασχολείται στον Ο.Σ.Ε. Α.Ε., την Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. σε ολόκληρη την Ελλάδα με ταυτόχρονη συγκέντρωση στον χώρο του Υπουργείου. 
 Η απόφασή μας για απεργιακή κινητοποίηση είναι απότοκος της αδιαφορίας που επιδεικνύετε για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός σιδηρόδρομος με κορυφαία την έλλειψη του αναγκαίου προσωπικού για την λειτουργία των εταιρειών και την πραγματοποίηση με ασφάλεια του προγράμματος των δρομολογίων, αλλά και την απαξίωση του τροχαίου υλικού, προβλήματα τα οποία επιχειρείτε να επιλύσετε με επικείμενη περικοπή δρομολογίων. Δια της παρούσης σας δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας με την απόφασή σας αυτή την οποία σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθούμε, ενόψει μάλιστα και του γεγονότος ότι σας είχαμε πολλάκις επιστήσει την προσοχή για τα ανωτέρω προβλήματα τα οποία δεν μπορούν και δεν πρέπει να επιλυθούν με τον εύκολο τρόπο της περικοπής δρομολογίων σε βάρος του επιβατικού κοινού, αλλά αντίθετα χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης και ριζικής επίλυσης με την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού και την ορθή συντήρηση και αντικατάσταση του τροχαίου υλικού. 
 Δική μας επιθυμία και αποστολή είναι η σωτηρία του ελληνικού σιδηροδρόμου και η αποκατάστασή του στη θέση που του αρμόζει στις προτιμήσεις του επιβατικού κοινού, γεγονός που όπως φαίνεται δεν αποτελεί και δική σας προτεραιότητα.
 Για τον λόγο αυτό την ανωτέρω ημερομηνία θα συγκεντρωθούμε προκειμένου να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας σε κάθε απόφαση που απαξιώνει τον ελληνικό σιδηρόδρομο, να διαχωρίσουμε την θέση μας από την επικείμενη περικοπή δρομολογίων η οποία βαρύνει αποκλειστικά και μόνον εσάς. 
Οι καταστροφικές πολιτικές που ασκήθηκαν τα πέντε τελευταία χρόνια από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις και οδήγησαν το σιδηρόδρομο στη σημερινή κατάσταση, γεγονός που με κάθε πρόσφορο τρόπο σας επισημάναμε έγκαιρα και ζητήσαμε άμεσες λύσεις με στόχο την αποτροπή της τελικής κατάρρευσης καταθέτοντας μάλιστα και προτάσεις. 
Καμία μέριμνα για επίλυση των ζητημάτων δεν ελήφθη όμως από μέρους σας και σας καλούμε έστω και την ύστατη ώρα να καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφευχθεί η κατάρρευση του σιδηροδρόμου αλλά και να υπογραμμίσουμε για μία ακόμη φορά την αναγκαιότητα άμεσων προσλήψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου