Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Οι δανειστές δεν επιτρέπουν καμία αλλαγή στους διαγωνισμούς ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ

Δεν καταλαβαίνουν τίποτα οι δανειστές. Στην πρόταση που κατέθεσαν στην ελληνική κυβέρνηση και στην ενότητα αποκρατικοποιήσεις, μεταξύ άλλων, αναφέρουν τα εξής:


-Πώληση - παραχώρηση όλων των περιουσιακών στοιχείων που έχει στην κατοχή του το ΤΑΙΠΕΔ,

-Ολοκλήρωση όλων των, εν εξελίξει, διαγωνισμών, όπως τα περιφερειακά αεροδρόμια (ζητούν να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός «με τους σημερινούς όρους» και να ανατεθεί στον πλειοδότη, το σχήμα υπό την γερμανική Fraport), την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την Εγνατία Οδό, τους ΟΛΠ και ΟΛΘ και το Ελληνικό,

-Το ΤΑΙΠΕΔ οφείλει να ανακοινώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών στους διαγωνισμούς πώλησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ, οι οποίες να είναι πριν τις 15 Οκτωβρίου.

-Κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να συμβεί και στους διαγωνισμούς για τις ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, οι οποίοι δεν επιδέχονται σημαντικών αλλαγών (no material changes). Οι σημερινοί διαγωνισμοί αναφέρονται στην πώληση του 100% του μετοχικού ποσοστού. 

Yπενθυμίζεται ότι οι ανωτέρω ιδιωτικοποιήσεις, σύμφωνα με την ελληνική αντι-πρόταση στους δανειστές, θα προχωρήσουν, υπό τον όρο ότι διασφαλίζεται: 

- ένα ελάχιστο επίπεδο επενδύσεων,

-προστατεύονται τα εργασιακά δικαιώματα,

-υπάρχουν δεσμεύσεις για τη διασφάλιση ωφελημάτων στις τοπικές οικονομίες,

-η συμμετοχή, με μειοψηφικό ποσοστό, του δημοσίου στις ιδιωτικοποιήσεις,

-η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου