Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Κοινή επιστολή 3 Σωματείων στην πολιτική ηγεσία για το θέμα της ένταξης των πτυχιούχων ΤΕΙ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συνεχίζεται η παράνομη συμπεριφορά της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  για το θέμα της ένταξης των πτυχιούχων ΤΕΙ  (που έχει λυθεί σε ΕΕΣΣΤΥ και ΟΣΕ). 3 Σωματεία  (Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών Τ.Ε Ο.Σ.Ε, ΠΕΠΕ,ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ) απέστειλαν κοινή επιστολή στην πολιτική ηγεσία ζητώντας την άμεση παρέμβαση της. Διαβάζουμε :
Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,   
Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών μας εγγράφων, μέσω των οποίων σας έχουμε ήδη ενημερώσει για το θέμα και μετά από την κοινή συνεδρίαση του
Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανικών Τ.Ε Ο.Σ.Ε και των νέων Προεδρείων των  Σωματείων της Π.Ε.Π.Ε. & Π.Ε.Π. ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 09/06/2015 που έχουν Μέλη τους Πτυχιούχους Τ.Ε.Ι., σας ενημερώνουμε ότι: Μέχρι σήμερα και παρά των ενεργειών μας αλλά και της Εξώδικης Διαμαρτυρίας – Πρόσκλησης που έστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε Ο.Σ.Ε. προς την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. (σχετικό 1), δεν έχουν ακόμη ενταχθεί σωστά, μισθολογικά και κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 28 παρ. 1 του νόμου 4024/11, οι Πτυχιούχοι Τ.Ε.Ι. που υπηρετούν σήμερα στην παραπάνω Εταιρεία.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι τελευταία, έχει προταθεί η ικανοποίηση του θέματος μέσω της νέας Σ.Σ.Ε., πράγμα το οποίο θεωρούμε απαράδεκτο καθώς δεν μπορεί η μη ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας να θεωρείται προϊόν συνδικαλιστικής διαπραγμάτευσης  ή παροχής προς τα Μέλη μας.

Μετά από σχετικό αίτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε Ο.Σ.Ε, το εν λόγω θέμα έχει ήδη τακτοποιηθεί στις Εταιρείες ΟΣΕ Α.Ε. & ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε., με αναδρομική ισχύ από 01/01/2013, μετά από τις νομικές γνωμοδοτήσεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, των Νομικών Διευθύνσεων των παραπάνω Εταιρειών, καθώς και με την σύμφωνη γνώμη των Διοικητικών Συμβουλίων τους. 

             Παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που συντελείται σε βάρος των Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που έχει σημαντικές επιπτώσεις στις μηνιαίες απολαβές τους, στην διάθεση και την ψυχολογία τους, καθώς αισθάνονται ότι θίγεται το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ότι τους στερούν την δυνατότητα ασκήσεως και απολαύσεως των δικαιωμάτων τους, εφόσον δεν ικανοποιούνται οι βασικές αρχές της ίσης μεταχείρισης και της ισότητας στην αμοιβή, απέναντι στους υπόλοιπους Συναδέλφους τους των άλλων Εταιρειών του Ομίλου ΟΣΕ και κατ’ επέκταση όλων των Υπαλλήλων που εντάσσονται στο μισθολόγιο του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΥΧ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΟΣΕ


  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΟΣ                                  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΝΔΥΛΑΣ




ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ε.Π.Ε.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ                            ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ε.Π. ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ                  ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου