Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

H ΠΑΣΚΕ ....Ο λόγος στον λαό

Όπως και η συντρόφισσα Φώφη που αναστέναξε στην Βουλή ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ του Ευρώ και της Ευρώπης ...αδιαπραγμάτευτα έτσι και η ΠΑΣΚΕ αναρωτιέται με βάση το ερώτημα του δημοψηφίσματος για ποια δημοκρατία μιλάμε κάνοντας λόγο για ψευτοδίλημμα.Διαβάστε την ανακοίνωση της κεντρικής ΠΑΣΚΕ για να καταλάβετε γιατί οι συνδικαλιστικές ηγεσίες βρίσκονται φάσεις πίσω απο τα θέλω των εργαζομένων.Διαβάζουμε: 
Στην ΠΑΣΚΕ, στη μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική και υπεύθυνη παράταξη του κόσμου της
μισθωτής εργασίας, δεν πρόκειται να είμαστε απλοί θεατές μπροστά στις δραματικές για τη χώρα εξελίξεις, δεν θα σιωπήσουμε μπροστά στη σημασία της συγκυρίας, καθώς δεν θεωρούμε ότι σε μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων, με τον νεοφιλελευθερισμό να υπερισχύει κατά κράτος, μπορεί να συνεννοηθεί ο πλούσιος με τον φτωχό και να συμφωνήσουν από κοινού όταν η χώρα χρεοκοπήσει….
Η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων είναι δημοκρατικό, συνταγματικό και αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών και βρίσκεται εντός ευρωπαϊκών παραδόσεων.
Ο χρόνος διενέργειας του δημοψηφίσματος, η ποιότητα και το περιεχόμενό του όμως, δεν μπορεί να μην αποτελεί ζήτημα ευρείας συναίνεσης πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Δεν μπορεί μια από τις κορυφαίες δημοκρατικές διαδικασίες να «καίγεται» μέσα σ’ ένα πλαίσιο «τεχνητών διλημμάτων» και «χρονικών ασφυξιών», που μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις (Grexit) και εν τέλει στη φτωχοποίηση.
Τώρα ο λόγος λοιπόν....στο λαό...!
Αλήθεια, σε τι ακριβώς καλείται ν’ απαντήσει ο Ελληνικός λαός, όταν το «ΝΑΙ» καθορίζεται με βάση τα όρια και τις συντεταγμένες του «Μνημονίου των Θεσμών» και το «ΟΧΙ» ισοδυναμεί με το «Μνημόνιο των 8+ δισεκατομμυρίων ευρώ πρόσθετων μέτρων της Κυβέρνησης»; 
Για ποια «Δημοκρατία» μιλάμε, για ποια «Ελευθερία Λόγου» του κυρίαρχου λαού;
Με κλειστές τράπεζες και capitals controls τάχα επιτυγχάνεται η «Δημοκρατική Ολοκλήρωση», η Ανάπτυξη, η Απασχόληση ή η ολοκληρωτική καταστροφή της εναπομείνασας από τα Μνημόνια εθνικής οικονομίας;
Για εμάς το συγκεκριμένο δημοψήφισμα, με αυτά τα εξόχως παραπλανητικά χαρακτηριστικά, σίγουρα «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ» το νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΥΦΕΣΗΣ, ΑΝΕΡΓΙΑΣ και ΣΚΛΗΡΗΣ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗΣ και ωθεί τη χώρα εκτός ΕΥΡΩΠΗΣ και ΕΥΡΩ.
Στο ψευτοδίλημμα που τεχνητά δημιουργείται ανάμεσα στο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ, εμείς απαντάμε με ένα ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ.
Για την ΠΑΣΚΕ και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα το πραγματικό δίλημμα, το μοναδικό σοβαρό διακύβευμα πρέπει να είναι ΕΝΤΟΣ ή ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΕΝΤΟΣ ή ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ. Σε αυτό το δίλημμα εμείς απαντάμε με ένα ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΕΥΡΩΠΗ, που μπορεί επιτυχώς ν’ αντιμετωπίσει τα προβλήματα χρέους των κρατών – μελών αλλά και όλα τα ανοιχτά ζητήματα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΑΜΥΝΑΣ στον ταραγμένο κόσμο που ζούμε!!!
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου