Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Δημόσιο: Σύνταξη έξι χρόνια νωρίτερα – Τι προβλέπει νέο νομοσχέδιο

 Αναγνωρίζονται άδειες άνευ αποδοχών για προσαύξηση στη σύνταξη ή θεμελίωση δικαιώματος
- Με ποιον τρόπο οι δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν χρόνια 
- Ευνοϊκές διατάξεις για να μπορέσουν να
βγουν σε σύνταξη χιλιάδες υπάλληλοι

- Αυξάνεται από τα 3 στα πέντε χρόνια ο χρόνος διεκδίκησης αναδρομικών
Τα πάνω κάτω σε ό,τι αφορά στις συντάξεις φέρνει νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε σε διαβούλευση και δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους να αναγνωρίσουν ως και έξι έτη επιπλέον.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο δίδεται η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους να αναγνωρίσουν οποιαδήποτε άδεια άνευ αποδοχών έλαβαν από την υπηρεσία. Με το νέο νομοσχέδιο οι εργαζόμενοι μπορούν να πληρώσουν οι ίδιοι τα ποσά που αναλογούν στα ασφαλιστικά ταμεία και είτε να αυξήσουν με τον τρόπο αυτό το ποσό της σύνταξής τους είτε να θεμελιώσουν δικαίωμα.

Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό δημόσιοι υπάλληλοι που είναι σε ηλικία 58 ή 59 ετών μπορούν αναγνωρίζοντας έτη να θεμελιώσουν δικαίωμα και να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη χωρίς να περιμένουν τα νέα όρια που θα θεσπιστούν με το νέο ασφαλιστικό που θα έρθει σε λίγο καιρό.

Μπορούν να αναγνωριστούν άδεις για υπηρεσιακές ανάγκες, για σοβαρούς ιδιοτικούς λόγους, άδειες που δόθηκαν για επίσκεψη στο εξωτερικό λόγο εργασίας συζύγου, άδειες ανατροφής τέκνων κλπ.


Για όλα τα παραπάνω η αναγνώριση των συντάξιμων ετών γίνεται με την καταβολή από τον εργαζόμενο των ασφαλιστικών εισφορών.

Πλέον με το νέο νομοσχέδιο αυξάνεται και στο δημόσιο από τα 3 στα 5 έτη ο χρόνος διεκδίκησης αναδρομικών.
Με τον τρόπο αυτό οι συνταξιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά ποσά που επιδικάζονται υπέρ τους σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου