Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση απο Κοινωνικό Μέτωπο Σταθμαρχών

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση απο το Κοινωνικό Μέτωπο Σταθμαρχών. Διαβάζουμε : 
Αντίπαλος μας είναι η μήτρα που γεννά τα κοινωνικά προβλήματα και οι ιδεολογικοί μηχανισμοί της εξουσίας'.
Συναδέλφισσες,  συνάδελφοι
Με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΣΟΣΕ και της συγκρότησης σε σώμα, αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε με  
όσους  συναδέλφους συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες του σωματείου μας.
Κατ΄ αρχάς ευχαριστούμε   τους υποψήφιους συναδέλφους  που μας εμπιστεύτηκαν και τάχθηκαν μαζί μας.
Ακόμη περισσότερο να ευχαριστήσουμε  όσους συναδέλφους υψώνοντας το ανάστημα τους μας  στήριξαν ψηφίζοντας  ελεύθερα,  έχοντας κλειστά τα  ώτα στο τραγούδι των σειρήνων και  χωρίς να  πειθαρχήσουν στα κελεύσματα των καιρών.
Ευχαριστούμε όμως και όσους δεν μας ψήφισαν, αλλά συμμετείχαν στις εκλογές του σωματείου μας,  γιατί η δημοκρατία μόνο έτσι λειτουργεί. Η λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι η συμμετοχή και η δράση, όχι η αποχή και η αδιαφορία.
    Στην τριετία που πέρασε με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους σιδηροδρομικούς, αγωνιστήκαμε ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές αλλά και  στις παθογένειες και δυσλειτουργίες που παρουσιάζει ο σιδηρόδρομος.
Αναδείξαμε  την   αναγκαιότητα για ένα   συνεκτικό σχέδιο για την  λειτουργία ενός ενιαίου,  δημόσιου και  σύγχρονου  σιδηροδρόμου καταθέτοντας  λυσιτελείς  και σε ρεαλιστική βάση  προτάσεις, βιώσιμες και εφαρμόσιμες  με επίκεντρο τον επιβάτη, τον εργαζόμενο και τον σιδηρόδρομο γενικότερα.
Δώσαμε έναν καθαρό αγώνα και επικεντρωθήκαμε   στα μεγάλα αλλά και καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων, σπάζοντας  τον κύκλο των κομματικών παρατάξεων.
     Στις πρόσφατες εκλογές του σωματείου μας συγκροτήσαμε ένα συνδυασμό αρχών με προγραμματικό λόγο και  ριζοσπαστικές ιδέες.
Χωρίς   δεσμεύσεις και κηδεμονίες, καταθέτοντας την  αλήθεια.
Χωρίς  υπερβολές και σχήματα λόγου, έχοντας  πλήρη και σαφή επίγνωση του σιδηροδρομικού γίγνεσθαι.
 Όμως  οι αποφάσεις της κοινωνίας μας μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες είναι πάντα σεβαστές και αποδεκτές. 
Ηττηθήκαμε  κατά κράτος  και υπό το κράτος "διεργασιών  ενός έντιμου συμβιβασμού".
Η δική μας θέση και στάση  απέναντι στην εξουσία είναι  συνεχής  αγώνας έντιμα και ασυμβίβαστα.
Με ρεαλισμό, χωρίς ανούσιες επαναστατικές κορώνες και λεξιμαγείες. Αντίπαλος  μας    είναι η μήτρα που γεννά τα κοινωνικά προβλήματα  και οι ιδεολογικοί   μηχανισμοί  της  εξουσίας.
Για τον λόγο αυτό στον συνδυασμό Κοινωνικό Μέτωπο Σταθμαρχών δεν νοιώθουμε ηττημένοι. Η  εκλογική δύναμη που μας έδωσαν οι συνάδελφοι  Σταθμάρχες, μέσα στο περιβάλλον που διεξήχθησαν οι εκλογές, αποτελεί τιμή και συνάμα ευθύνη.
     Συνάδελφοι,  ως  απλά μέλη  του  Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας θα είμαστε δίπλα σας και  παρόντες  σε κάθε αντεργατική ενέργεια της Διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας που δεν θα υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και του σιδηροδρόμου.
Παράλληλα   θα ασκήσουμε  αυστηρή μα  δίκαιη και δημιουργική κριτική σε τυχόν  ενέργειες και αποφάσεις της νέας Διοίκησης του σωματείου  που θα κρίνουμε  ότι δεν θα συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών των εργαζομένων.
Γνωρίζουμε  ότι πέρα από σκληρή δουλειά απαιτείται ενότητα, σύμπνοια και ομοψυχία για να τα καταφέρουμε. Ο σιδηρόδρομος που συνέβαλλε ουσιαστικά στην ανάπτυξη της πατρίδας μας οδηγείται στην απαξίωση και στη διάλυση.
Συνεχίζουμε  τον αγώνα για  τα εργασιακά μας  δικαιώματα  και για τις αξίες του ανθρώπου  που βάλλονται τόσο βάναυσα.
Καλή   δύναμη σε όλους και καλή επιτυχία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΣΟΣΕ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ
ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ Σ.Σ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου