Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

«Κάποιοι μένουμε απ' έξω»: Πρωτοβουλία για τη δωρεάν μετακίνηση ανέργων με τα ΜΜΜ

Λάβαμε, δημοσιεύουμε και ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την πρωτοβουλία!
Όλοι εμείς οι άνεργοι/ες, οι απολυμένοι/ες και οι νέοι/ες που ολοκληρώνουμε τις σπουδές μας και αντιμετωπίζουμε την ανεργία, δεν έχουμε καμία δυνατότητα να πληρώνουμε για τις μετακινήσεις μας, γιατί δεν έχουμε καμία δυνατότητα να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας δωρεάν μετακίνησης ανέργων.

Όπως προσθέτει:


            Η σταθερή εργασία για όλους είναι και παραμένει κεντρική μας διεκδίκηση. Αρνούμαστε το εργασιακό μας μέλλον να ταυτίζεται με τα 5μηνα και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Στόχος μας είναι να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο κίνημα, για να διεκδικήσουμε  - παράλληλα με το βασικό δικαίωμα στη σταθερή και αξιοπρεπή εργασία – και την αξιοπρεπή διαβίωσή μας, όσο βιώνουμε την ανεργία.

            Καλούμε όλους τους φορείς, τα σωματεία, τα συνδικάτα, τις επιτροπές γειτονιών και τις λαϊκές συνελεύσεις, τις δομές αλληλεγγύης, τις συλλογικότητες ανέργων και εργαζομένων, σε μια κοινή διεκδίκηση για δωρεάν χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς από τους άνεργους και τις άνεργες.

            Οι μετακινήσεις - όπως η υγεία, η παιδεία, η ασφάλιση - αποτελούν κοινωνικό δικαίωμα. Διεκδικούμε η κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ, να είναι ισοδύναμη της κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ. ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου