Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση ΠΟΣ για το δημοψήφισμα

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Είναι γνωστές σε όλους οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας. Η Κυβέρνηση αποφάσισε να προσφύγει στο λαό για τη συμφωνία με τους θεσμούς καλώντας να την απορρίψει. Είναι αναφαίρετο
δικαίωμα στον κάθε πολίτη της πατρίδας μας να ψηφίσει με βάση την προσωπική του εκτίμηση για τα πράγματα.
Το συνδικαλιστικό κίνημα είναι σταθερά προσανατολισμένο στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Όμως η θέση αυτή δεν μπορεί να είναι άνευ όρων.  Οραματιζόμαστε την Ευρώπη των εργαζομένων και των πολιτών ισότιμα χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις και όχι μια Ευρώπη των τραπεζών και των "αγορών".  
Οι σιδηροδρομικοί αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε συνεπείς τον αγώνα με κάθε πρόσφορο τρόπο απορρίπτοντας τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές καθώς και κάθε πρόταση που θα επιδεινώνει δραματικά την ήδη δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός λαός από όπου κι αν προέρχεται, είτε από τους δανειστές, είτε από την Κυβέρνηση. Κάθε πρόταση που θα περιέχει υφεσιακά μέτρα και θα δημιουργεί νέες στρατιές ανέργων, που θα περιλαμβάνει νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και την αύξηση των ορίων ηλικίας. Κάθε πρόταση που συμπεριλαμβάνει το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας και ειδικά για μας τους σιδηροδρομικούς, κάθε πρόταση που συμπεριλαμβάνει το ξεπούλημα των σιδηροδρομικών εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ. Αρκετά μέχρι εδώ. Ο λαός δεν αντέχει νέα βάρη στις πλάτες του. 

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ.

Ενωμένοι θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα έχει ως σκοπό να βγάλει από το τέλμα την ελληνική οικονομία και θα δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης για τη χώρα. Κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει στην αποδέσμευση του λαού από τις συνθήκες φτώχειας και θα διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα.
Απαιτούμε από τη σημερινή κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της αποδεικνύοντας τη συνέπειά της στον Ελληνικό Λαό. Να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ και να καταστήσει τον Ενιαίο – Δημόσιο Σιδηρόδρομο μοχλό ανάπτυξης της χώρας. 
Κάνουμε έκκληση σε όλους τους εργαζόμενους για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου