Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Aπέραντο νεκροταφείο τρένων στη Θεσσαλονίκη, από ψηλά [εικόνες]

Εμείς απλά αναρωτιόμαστε αν κάποιος έχει χαρτογραφήσει όλο αυτό το τροχαίο υλικό....
Στη Νέα Ιωνία Θεσσαλονίκης, βρίσκεται το νεκροταφείο βαγονιών του ΟΣΕ για τουλάχιστον 30 χρόνια.


Μέσα σε μια έκταση 1500 στρεμμάτων, στέκουν  εγκαταλελειμμένα  χιλιάδες βαγόνια και ντιζελάμαξες, σαν ακίνητα φαντάσματα.

Από το ύψος των διυλιστηρίων έως τη γέφυρα του Γαλλικού ποταμού, πάνω σε 10 ανενεργές σιδηροδρομικές γραμμές που δίνουν την εντύπωση ότι εκτείνονται προς το άπειρο, ρημάζουν ντιζελάμαξες, μηχανές έλξης και τουλάχιστον 1.000 βαγόνια – φαντάσματα

Τα μέταλλα είναι σκουριασμένα, οι πόρτες κρέμονται μισάνοιχτες, το εσωτερικό των βαγονιών είναι παρατημένο και τα γκράφιτι τα κάνουν να φαίνονται αλλόκοτα. Τα αγριολούλουδα έχουν πνίξει τα παλιά σιδερικά, δυσκολεύοντας την πρόσβαση σε αυτά. Μοιάζουν με φύλακες, που μας κρατούν σιωπηλά μακριά τους.





Ο Βασίλης Βερβερίδης του πρακτορείου MotionTeam, πραγματοποίησε με τον φακό του εναέριες λήψεις, αποτυπώνοντας σε όλο του το μεγαλείο την εγκατάλειψη.







Πηγή iefimerida.gr


1 σχόλιο:

  1. Όλα τα οχήματα στους χώρους εναπόθεσης Θεσσαλονίκης (Λαχανόκηποι, Γέφυρα, Φιλαδέλφεια, Μαγνησία, Ιωνία κλπ) είναι καταγεγραμμένα δύο και τρεις φορές. Εκτός ορισμένων, όλα είναι υπό εκποίηση που θα πραγματοποιηθεί από την Διεύθυνση Εφοδιασμού του ΟΣΕ. Επειδή δεν φυλάσσονται, με τον καιρό αποψιλώνονται και λιγοστεύουν από κλέφτες μετάλλων. Η απόσυρση μεγάλου αριθμού οχημάτων κατά την πρόσφατη περίοδο ήταν απόφαση που ελήφθη στα μνημονιακά πλαίσια και τις οδηγίες της Πράϊς. Αυτά μεταφέρθηκαν στους χώρους εναπόθεσης όπου μαζί με τα παλαιότερα αποσυρθέντα, αποτελούν μια πρώτης τάξεως πηγή πλούτου για φτωχοδιάβολους ή οργανωμένες συμμορίες. Κάθε μετακίνηση τους είναι αδύνατη επειδή τα πρώτα εξαρτήματα που αφαιρούνται είναι τα κουζινέτα και τα λιποκιβώτια, οι προσκρουστήρες και τα όργανα ζεύξεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή