Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Μεταφέρουν την συντήρηση της γραμμής στην ΕΡΓΟΣΕ και η Ομοσπονδία ΚΟΙΜΑΤΑΙ (ή κανει ότι ΚΟΙΜΑΤΑΙ)

Το στέκι της έλξης αποκαλύπτει για άλλη μια φορά στους σιδηροδρομικούς τον ρόλο της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας και ιδιαίτερα της πλειοψηφίας ΠΑΣΚ -  ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών. Απο τις 22 Δεκεμβρίου τρέχει η  διαβούλευση για την αλλαγή του Οργανογράμματος στην ΕΡΓΟΣΕ,η οποία λήγει αύριο! Στο Οργανόγραμμα που προτείνετε όπως μάθαμε,προβλέπεται η μεταφορά
της συντήρησης της υποδομής στην ΕΡΓΟΣΕ !
Δηλαδή πλέον μένουν ξεκρέμαστοι όσοι εργάζονται στην υπηρεσία γραμμής και στην συντήρηση του δικτύου.
Για όλα αυτά, η πλειοψηφία της ΠΟΣ,με προσωπική ευθύνη του Προέδρου της Παναγιώτη Παρασκευόπουλου, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

Μιλάμε για τον Πρόεδρο της ίδιας Ομοσπονδίας που πήγε να τινάξει τον 3ο όροφο στην Καρόλου επειδή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήθελε να προσθέσει μια νέα  Υπηρεσία στο Οργανόγραμμα της ΔΙΚΑΜ, μιλάμε για την ίδια Ομοσπονδία που απέστελνε επιστολές φωτιά για τις επιχειρούμενες ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την ίδια πλειοψηφία που ΑΠΕΚΡΥΨΕ απο τις υπόλοιπες παρατάξεις τα όσα πάνε να περάσουν στην ΕΡΓΟΣΕ.
Καμία δικαιολογία και πλέον απο αυτήν την γωνιά του διαδικτύου εμείς κάνουμε λόγο για ΧΟΝΤΡΟ παιχνίδι στην πλάτη των σιδηροδρομικών.
 ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ θα πρέπει ΣΗΜΕΡΑ να εξηγήσουν ΓΙΑΤΙ αποκρύφτηκε η συγκεκριμένη διαδικασία απο τις υπόλοιπες παρατάξεις και  ΓΙΑΤΙ δεν είχε δοθεί το σχέδιο Οργανογράμματος στους υπολοίπους για να πληροφορηθούν τι συμβαίνει.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ήδη ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Καραδήμας Χάρης ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Προεδρείου για να συζητηθεί το θέμα και να ΠΑΡΕΜΒΕΙ η Ομοσπονδία.
Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε αν ο Πρόεδρος της ΠΟΣ  και η ΠΑΣΚ με την ΔΑΚΕ θα   δείξουν την ίδια ευαισθησία με αυτή που έδειξαν στις επιχερούμενες ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ στο Οργανόγραμμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Γιατί εδώ μιλάμε για την ΑΦΑΙΡΕΣΗ της συντήρησης  της υποδομής απο τον ΟΣΕ!


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

3 σχόλια:

  1. Η Ελπίδα ποτέ δεν πεθαίνει! Η ΕΡΓΟΣΕ προσπάθησε ήδη από το 2009 μία φορά να υφαρπάξει το έργο της συντήρησης του αναβαθμισμένου σιδηροδρομικού δικτύου (.... προς όφελος των Εθνικών Έργολάβων) από τις Υπηρεσίες του ΟΣΕ, με τη δημιουργία αρμόδιας Διεύθυνσης, στελεχωμένη από τα "καλύτερα παιδιά". Απέτυχε, αλλά η Διαπλοκή ποτέ δεν τα παρατάει, ειδικά τώρα που στην ΕΡΓΟΣΕ η παράσταση είναι One Man Show...
    Ιδωμεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξιότιμε κύριε Αντιπρόεδρε,

    θα ήταν πολύ πιο έντιμο εκ μέρους σας να ενημερώσετε τους συναδέλφους για τις θέσεις της αριστερής διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ στην συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΠΟΣ. Τελικά ποιός κυβερνά αυτο τον οργανισμό; Μάλλον ο πρόερδος της ΠΟΣ... Με ειλικρινή απορία σας ρωτώ, τι λέει για όλα αυτά ο υπουργός της Αριστεράς κος Σπίρτζης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Πρόεδρος της ΠΟΣ είναι υποχρεωμένος να προστατεύει τους εργαζόμενους αγαπητέ σχολιαστή.
    Ο Αντιπρόεδρος έκανε τα αυτονόητα.Ζήτησε να συνεδριάσει το Προεδρείο για να υπάρξει ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.
    Αν θέλει ο Παρασκευόπουλος να μάθει τι λέει ο Σπίρτζης,να πάει να τον συναντήσει.Και αν δεν δέχεται την ΠΟΣ ο Σπίρτζης,να τον αναγκάσει να την δει.
    Ο Καραδήμας έπραξε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ και κανείς δεν θα απολογηθεί για τις πράξεις της Κυβέρνησης.
    ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ορισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή