Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

7 τύποι ατομικών συμβάσεων στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ!

Εργασιακή Βαβέλ πραγματικά!
Μια απο τις διαπιστώσεις της συζήτησης με τους συναδέλφους της πρώην ΕΕΣΣΤΥ  στο μηχανοστάσιο και εργοστάσιο στην Θεσσαλονίκη είναι ότι
υπάρχουν 6 εως 7 κατηγορίες εργαζομένων σε αυτήν!

Υπάρχουν οι προερχόμενοι απο τον ΟΣΕ συνάδελφοι,που μέχρι πρόσφατα υπάγονταν στην επιχειρησιακή ΣΣΕ της πρώην ΕΕΣΣΤΥ και μετά το χάος καθώς υπάρχει πλήθος ατομικών συμβάσεων με διαφορετικές αμοιβές ακόμα και σε εργαζόμενους με ίδια τυπικά προσόντα και ειδικότητες! Και φυσικά υπάρχουν ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου και αορίστου χρόνου,συμβάσεις μαθητείας αλλά και μπλοκάκια!
Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο πως δημιουργήθηκε αυτή η εργασιακή βαβέλ,που εξυπηρετεί απόλυτα τα συμφέροντα της εργοδοσίας και μάλιστα  σε μια εταιρεία που δραστηριοποιούνται 7 (ολογραφώς επτά) Σωματεία Εργαζομένων.
Και είναι ακόμα πιο περίεργο ότι όλα αυτά έγιναν σε εργασιακό περιβάλλον που εργάζεται και απο το οποίο εκλέγετε ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ ο αδούλευτος εργατοπατέρας Κιουτσούκης.
Είτε αδιαφορεί,είτε δεν γνωρίζει,είτε τα έχει αποδεχτεί επιβεβαιώνοντας την αποστροφή των εργαζομένων για τους μεγαλοσυνδικαλιστές.
Αναρωτιόμαστε και οι συνάδελφοι στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ οφείλουν επίσης να αναρωτηθούν γιατί όλο αυτό το διάστημα καμία πρόβλεψη δεν υπήρχε για την ομογενοποίηση τους σε ένα εργασιακό περιβάλλον και την κατάργηση του  απαράδεκτου αυτού διαχωρισμού.
Σημειώνουμε ότι η ισχύουσα διετής επιχειρησιακή ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έχει υπογραφεί απο τα 2 Σωματεία,στο πρώτο άρθρο της αναφέρει ότι σε αυτήν εμπίπτουν όλοι οι εργαζόμενοι,είτε εργάζονται με σύμβαση ορισμένου είτε με σύμβαση αορίστου χρόνου,είτε με οποιαδήποτε άλλη μορφή απασχόλησης.

Το στέκι της έλξης - To blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου