Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

ΟΣΕ¨ Προσλαμβάνει εργολαβικούς για την φύλαξη των τουαλετών στον σταθμό Θεσσαλονίκης

Μπορεί να μην έχουμε σταθμάρχες και κλειδούχους,αλλά ο ΟΣΕ προσλαμβάνει φύλακα - απο εργολάβο- για να φυλάει σε 24ωρη βάση τις τουαλέτες στον σταθμό Θεσσαλονίκης! Έναντι του ποσού των
13.600 χιλιάδων Ευρώ για 2 μήνες και με απόφαση του Δ/ντος Συμβούλου κ. Σπηλιόπουλου που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια ο ΟΣΕ αναθέτει σε εργολάβο την φύλαξη των WC στον Σταθμό Θεσσαλονίκης.
Υποθέτουμε πως με 13.600 Ευρώ για ένα δίμηνο (8.300 το μήνα) οι εργαζόμενοι θα πέρνουν τουλάχιστο 1500  Ευρώ το μήνα. Θα περισεύουν και άλλα 2300 για τον εργολάβο κάθε μήνα. (και υποθέτουμε γιατί λογικά θα απαιτούνται 4 εργαζόμενοι για 3 βάρδιες την ημέρα,1500*4=6000).
Έτσι δεν είναι;

Αναρωτιόμαστε όμως.
Που βρίσκεται ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη φυλάκων στις ισόπεδες διαβάσεις.
Που βρίσκεται ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εργαζόμενων στην καθαριότητα.
Πως θα αντιμετωπίσει η Διοίκηση του ΟΣΕ την τεράστια έλλειψη προσωπικού σε σταθμάρχες και άλλες κρίσιμες ειδικότητες.
Πόσο θα στοίχιζε στον Οργανισμό αν προσελάμβανε τακτικό προσωπικό αντί για εργολαβίες; 
Τι λέει το Οργανωμένο Συνδικαλιστικό Κίνημα για αυτά.
Η ΠΟΣ που έχει εξαφανιστεί 7 μήνες τώρα. Παλιά έβγαζε ανακοίνωση για... την σκόνη στο Καλίδρομο, 7 μήνες και μετά την αλλαγή στην εξουσία, δεν έχουμε δει μια επιστολή για τα ανοικτά θέματα του οργανισμού.

Ο εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΣΕ, που βρίσκεται, δεν τα μαθαίνει αυτά να ενημερώσει τους σιδηροδρομικούς; 
Ακόμα περιμένουμε να μας ενημερώσει για την πρόσληψη συνταξιούχου σε θέση Διευθυντή, που πέρασε απο το Διοικητικό Συμβούλιο,χωρίς να ενημερωθεί κανείς! 
Το Σωματείο των μηχανικών ακόμα εξαφανισμένο για την υπόθεση αυτή!

Και έχουμε και κάτι άλλο να ρωτήσουμε

Πως δέχτηκε η πλειοψηφία της ΠΟΣ και ο συνάδελφος Λεβέντης να παραλάβει το κομμάτι της πίτας για τον  ΟΣΕ στην εκδήλωση της, μηχανικός-Διευθυντής που είχε συμμετάσχει και στο τελευταίο συνέδριο της ως αντιπρόσωπος και βρισκόταν στον χώρο προφανώς ως συνδικαλιστής απο τον χώρο των μηχανικών; (Μωρουδέλης).
Τώρα οι Διευθυντές μπορεί να είναι και συνδικαλιστές,μπορει να παραλαμβάνουν και ως τέτοιοι κομμάτια για την Διοίκηση στον όνομα της, ενώ παρευρίσκονται στον χώρο της ΠΟΣ ως εκλεγμένοι συνδικαλιστές;

Συνάδελφε Μωρουδέλη τελικά είσαι συνδικαλιστής ή εκπρόσωπος της Διοίκησης.
Ρωτάμε απλά.... (Είμαστε περίεργοι).
Γιατί στην αντίδραση των παρευρισκόμενων όταν ως συνδικαλιστής παρέλαβες το κομμάτι της πίτας του ΟΣΕ, δεν απάντησες.
Είτε πρόκειται λοιπόν για μεγάλη φιλοδοξία (δεν μπορούμε να.... πιστέψουμε κάτι τέτοιο) είτε για άγνοια βασικών όρων του συνδικάτου. 


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου