Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Στην τεχνική βάση στο ΜΑΙ ο κ.Τσαλίδης, επιστολή του στους εργαζόμενους στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ

Την τεχνική βάση και το μηχανοστάσιο στο ΜΑΙ επισκέφθηκε χτες ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθηγητής κ. Τσαλίδης όπου αντάλαξε ευχές και συνομίλησε με

τους εργαζόμενους. 
Ο κ. Τσαλίδης κοινοποίησε την παρακάτω προσωπική του επιστολή, στους εργαζόμενους της πρώην ΕΕΣΣΤΥ

Ολοκληρώθηκε σήμερα,31/12/2019, η συγχώνευση της ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε. με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε, με απορ-ρόφηση της πρώτης από την δεύτερη και καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.)

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., αποκτά πλέον την δική της τεχνική βάση, μια εξέλιξη που σηματοδοτεί σημαντικές βελτιώσεις στην εικόνα του σιδηροδρόμου και περισσότερες, αναβαθμισμένες υπηρεσίες, τόσο στο επιβατικό όσο και στο εμπορευματικό της έργο.

Επιπλέον, με συνολικό προσωπικό που ξεπερνά τους 1225 εργαζόμενους, η εταιρεία καθίσταται ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας, στον ιδιωτικό τομέα.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. καλωσορίζει τους συναδέλφους της πρώην ΕΕΣΣΤΥ και δεσμεύεται για μία νέα δυνα-μική και παραγωγική εποχή, με την συμμετοχή όλων, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Σε ό,τι αφορά στη ΣΣΕ ισχύουν τα εξής:
1. Το θεσμικό μέρος της ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ισχύει για όλους τους εργαζόμενους (υπάρχει μια μόνο Εταιρεία και, προφανώς, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν εργαζόμενοι διαφορετικών ταχυτήτων).
2. Θα διασφαλιστούν οι αποδοχές όλου του Προσωπικού (όπως αυτές ορίζονται στο Άρθρο 46 της ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ). Στις περιπτώσεις όπου οι νέες αποδοχές είναι χαμηλότερες των παλαιών αποδοχών, τότε αυτές θα εξισώνονται με τις παλαιές (η διαφορά αυτή δίνεται ως προσωπική διαφορά).
3. Το Διοικητικό Προσωπικό της ΕΕΣΣΤΥ (παλαιοί του ΟΣΕ και νέοι ΙΔΑΧ) θα ενταχθεί στα μισθολογικά κλιμάκια που ισχύουν για το Διοικητικό Προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
4. Οι Τεχνίτες θα ενταχθούν στα μισθολογικά κλιμάκια του Προσωπικού Κίνησης.
5. Στην αύξηση των αποδοχών θα ισχύσει το πλαφόν των €100 (όπως και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ). Από το πλαφόν εξαιρείται το Επίδομα Τέκνου.
Ακολουθεί ο Πίνακας με τις αυξήσεις ανά κατηγορία Προσωπικού (μέχρι τις 23/10/2020 που ισχύει η ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ).



Η πρόταση αυτή τελεί σε πλήρη συμφωνία με την ισχύουσα επιχειρησιακή ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία έχει υπογραφεί μεταξύ της Εταιρείας και των δύο Σωματείων της και, επομένως, απηχεί την ευρεία συναίνεση των εργαζομένων της Εταιρείας.
Καλή Χρονιά!

Καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης
Διευθύνων Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου