Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Εξάωρη εργασία επί τέσσερις ημέρες προτείνει η πρωθυπουργός της Φινλανδίας


Η Σάνα Μαρίν ηγείται ενός πεντακομματικού συνδυασμού του φινλανδικού κοινοβουλίου και στο πρόσωπό της συγκεντώνονται τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας, ούσα η νεότερη
πρωθυπουργός του κόσμου.


Πρόσφατα, σε εκδήλωση εορτασμού για τα 120 χρόνια του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην πόλη Τούρκου, εξέφρασε μια άκρως ριζοσπαστική προγραμματική θέση για την εργασία:

«Το οκτάωρο δεν είναι η υπέρτατη αλήθεια. Πιστεύω πως οι άνθρωποι μπορούν να εργάζονται λιγότερο προκειμένου να του προσφέρεται η δυνατότητα να έχουν περισσότερο χρόνο τους με τους αγαπημένους τους ή, τέλος πάντων, να κάνουν ό,τι επιθυμούν. Το εξάωρο είναι το επόμενο βήμα στα εργασιακά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου